U bent hier

Liliane Lievens 70 lentes : 'Señorita Liliana, mi amor' - gouden hit Arthie Miller

Herentals
28.05.2020 - 21.05u
Door: Herman Gezelle

Feest in de Hellekensstraat Herentals. Liliane Lievens, de mama van Monja (Boetiek), was vandaag jarig : 70 lentes. Een leuk accordeonconcert van haar grootste schat, steun en toeverlaat, Tuur Hesp, sloot de avond af. 

Iedere avond geeft Tuur precies om 20u een kort maar extra mooi buurtconcert voor het verplegend AZ-personeel.  Vanavond mochten enkele klassiekers niet ontbreken speciaal voor Liliane's verjaardag.

Met de nodige veiligheidsafstand kregen de buren een lekker glaasje aangeboden. 

'70 lentes is al iets, maar ik ben al heel m'n leven optimist. We houden ons sterk. Echte liefde kent geen grenzen. Het doet iedere avond deugd dat hier een trouw publiek komt luisteren naarde accordeondeuntjes voor het zorgspersoneel.  Nu zien we ook vaak buren die we anders niet ontmoeten.

Bedankt allemaal voor de fijne verjaardagswensen.'

Den Biebop, jazzen, crochetwedstrijden 

'Ik heb m'n schat op m'n 19 leren kennen in Den Biebop in de St.-Magdalenastraat', lacht een gelukkige Tuur. 'Nog in den tijd van den Tabou van den Toine, en de Sol y Sombra later.  In de Frema in Tongerlo is het liefdesverhaal dan verder gezet. Ik jazzte met onze band toen en nam deel aan crochetwedstrijden. Wat een tijd, dat was genieten.'

'Señorita Liliana' : pakkende slow over eeuwige liefde

Tuur is in de Kempen en ver daarbuiten bekend als de legendarische muzikant Arthie Miller. Denk maar aan z'n populaire hits 'De Rode Duivels gaan naar Spanje', 'Sha La Li, Waarom dit afscheid?', en z'n evergreen speciaal voor z'n schat in de jaren 60 geschreven 'Señorita Liliana'.

Vanavond klonk de pakkende 'Señorita Liliana' nog feestelijker dan ooit...  Een historische familiefoto sloot de avond af.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws/ red. Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto