U bent hier

Lille breidt samen met Chiro Gierle speelbos uit met 2.000 m2

Lille
08.03.2021 - 21.10u
Door: Lex Verellen

Een tijdje geleden startte de gemeente een traject om het bos bij de meisjeschiro van Gierle officieel tot speelbos te maken.

Ondertussen verwierf de gemeente ook een naburig perceel waardoor ze het speelbos verder kan uitbreiden. Op dit perceel plantte ze afgelopen weekend met hulp van de leiding van Chiro Gierle 700 bomen.

Het was een koude zaterdagvoormiddag maar dat hield Chiro Gierle en de medewerkers van de groendienst van de gemeente Lille niet tegen. Samen plantten ze een extra stuk speelbos aan.

De leiding werkte per twee en verspreidde zich in groepjes over het gehele perceel zodat het planten van de bomen coronaveilig plaatsvond.

Op een voormiddag was het gepiept: 700 bomen verspreid over ruim 2000 vierkante meter. Er werd bewust gekozen voor verschillende soorten bomen: beuk, hazelaar, haagbeuk, linde, populier...Zo ontstaat er een goede mix.

Schepen voor jeugd  Danckers (Groen): "Avontuurlijk spelen dichtbij huis, daar willen we vanuit het bestuur echt op inzetten. Daarom zijn we al een tijdje bezig met het officieel maken van het bestaande bos, dat voor een groot deel bestaat uit dennen.

Om de toekomst van het speelbos te verzekeren, sprak ik Chiro Gierle aan met de vraag of ze hier mee hun schouders onder wilden zetten. En of dat ze dat deden! Samen zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren in de toekomst van een nog groter speelbos met ook heel wat klim- en loofbomen kunnen genieten.

Dankzij de deskundige uitleg en hulp van Koen en Cliff van de groendienst konden we dit op een voormiddag afwerken. De leiders en leidsters die hier nu bomen hebben geplant, zorgen er zo voor dat hun eigen kinderen hier later naar hartenlust kunnen spelen, bijvoorbeeld tijdens een chironamiddag."

Dries Janssens (volwassen begeleider Chiro Gierle): "Als chiro waren we al blij met het stuk bos waar we sinds een jaar in mogen spelen. We staken graag de handen uit de mouwen om dat bos te vergroten zodat iedereen hier in ons dorp er nog lang van zal kunnen genieten. Het is dan ook fijn om nog wat extra groen te hebben vlakbij de dorpskern."

De gemeente en Chiro Gierle vragen iedereen om uit de pas aangeplante zone te blijven, zodat de boompjes de volle kans krijgen om zich maximaal te ontwikkelen. Ondertussen kan er naar hartenlust gespeeld worden in het reeds geopende speelbos ernaast.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto