Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lille een ‘hartveilige gemeente’

Rode Kruis Lille

Lille heeft haar label ‘Hartveilige gemeente’ voor twee jaar verlengd. Om hartveilig te zijn als gemeente moet je een publiek toegankelijk AED-toestel plaatsen en 10% van het gemeentepersoneel moet een opleiding reanimeren en defibrilleren volgen.

Schepen voor gezondheid Chiel Danckers (Inzet): “Op 8 verschillende plaatsen in onze gemeente hangen AED-toestellen. Een AED-toestel helpt je bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand en verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer. Rode Kruis-Vlaanderen wil met het project Hartveilig enerzijds de overlevingskans van slachtoffers bij een hartstilstand verhogen en anderzijds de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten. Onze medewerkers krijgen van de vrijwilligers van het Rode Kruis daarom een opleiding reanimeren en defibrileren. We zorgen dat altijd minstens 10 procent van onze medewerkers recent een opleiding volgde.”

Marissa Paulussen van Rode Kruis Lille: “De AED-toestellen zijn voor iedereen toegankelijk. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de toestellen durven en kunnen gebruiken. Dankzij onze samenwerking met de gemeente kunnen we alle inwoners gratis opleiding geven om hun eerstehulpcapaciteiten te verbeteren. Op 25 november is er alvast opnieuw een les hartveilig. Wie interesse heeft, kan altijd terecht bij onze vormingsverantwoordelijke op vorming@lille.rodekruis.be.”

Rode Kruis Lille

Deel dit artikel