U bent hier

Lille hartveilig : gratis opleiding

Lille
04.04.2016 - 15.05u
Door: Herman Gezelle

De gemeente Lille heeft het voorbije jaar samen met het Lilse Rode Kruis hard gewerkt om van Lille een hartveilige gemeente te maken. Het hangen van het AED-toestel in het centrum en het ondertekenen van de samenwerkingsoverkomst Hartveilig is het voorlopige hoogtepunt van de mooie samenwerking.

Het project 'Steden en Gemeenten Hartveilig' wil de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. Er zijn twee criteria om een hartveilige gemeente te worden. Er moet minstens één automatische externe defibrillator (AED) op het grondgebied staan die publiek toegankelijk is en de inwoners en de werknemers van de gemeente moeten leren hoe een AED te gebruiken.

Het voorbije jaar gaf het Rode Kruis van Lille een opleiding aan de werknemers van de gemeente, aan de geïnteresseerde Lilse verenigingen en aan alle andere enthousiastelingen. Nu het AED-toestel er hangt, is Lille dus hartveilig.

Een AED-toestel kan in noodsituaties gebruikt worden bij het reanimeren.

Ook in de andere deelgemeentes van Lille komt er een AED-toestel. Op 1 april wordt er een toestel gehangen aan het oude gemeentehuis in Gierle, het oude gemeentehuis in Poederlee en aan de kerk in Wechelderzande. Er hangt reeds een AED-toestel in de sporthal van Lille, maar dit is niet toegankelijk buiten de openingsuren.

Het Rode Kruis van Lille blijft zich engageren om iedereen die wil, met een AED te leren werken. Je kan je inschrijven voor een gratis opleiding op 29 september of 7 of 12 oktober 2016 via hartveilig.lille@gmail.com of 0475 79 23 47. Geïnteresseerde verenigingen kunnen een apart opleidingsmoment aanvragen voor hun leden.

imageMeer nieuws

Weerman Frank Deboosere: "We stevenen af op een hittegolf van formaat"

 Weerman Frank Deboosere: "We stevenen af op een hittegolf van formaat"
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 11.29u

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen

Groeiend aantal besmettingen in de Kempen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 02.08.2020 - 06.55u

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel

Stroompanne in Grobbendonk en Bouwel
Grobbendonk | Neteland 01.08.2020 - 22.59u

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto