U bent hier

Lille komt met cultuurkalender en extra klassen voor kunstacademies

Lille
24.06.2020 - 19.27u
Door: Mark Jaspers

In Lille landt begin juli bij elke inwoner een gevulde culturele kalender in de bus. In de kalender bundelt de gemeente haar vaste culturele aanbod zoals filmvoorstellingen en lezingen, maar daarnaast komt de gemeente ook met enkele grote namen als operazangeres Astrid Stockman met het European Philharmonia orchestra, comedian Jeron Dewulf en zanger Guido Belcanto.

Lille zet resoluut in op cultuur want er komen ook extra klassen voor de kunstacademies.

Schepen van cultuur Kersemans : "Het cultuuraanbod binnen onze vier dorpen was in het verleden eerder beperkt. Wij hebben er dan ook voor gekozen om in ons meerjarenplan stevig in te zetten op cultuur.

We hebben nu een mooie cultuurkalender en bekijken hoe we met de omliggende steden en gemeenten dit aanbod verder kunnen verstevigen door samen te werken. Bij het boeken hebben we vooral gekeken naar hoe we ons eigen aanbod en het aanbod van onze verenigingen konden aanvullen en versterken.

Voor een vereniging is het bijvoorbeeld moeilijk om een goede theatervoorstelling te boeken en toch uit de kosten te geraken.

Ook klassieke muziek ligt op dat vlak moeilijk. Uiteraard hebben we bij het inplannen van de voorstellingen gekeken dat onze eigen theatergezelschappen en muziekensembles op dat moment niets organiseren zodat hun publiek niet gedwongen wordt om te kiezen én zo kunnen ze zelf ook eens in eigen gemeente van een voorstelling genieten.

We hebben gezorgd voor een aanbod voor elke leeftijd. Naast comedy en klassieke muziek is er ook theater, cabaret, kindertheater...

Je vindt de kalender begin juli in je brievenbus en op www.lille.be/cultuurkalender. Vanaf 6 juli kan je via die link online tickets boeken."

Het culturele aanbod voor kinderen breidt nog verder uit. De muziekklassen, tekenklassen en de muziek- en woordinitiatie in de gemeente kennen succes. Komend schooljaar komen er nog meer plaatsen voor geïnteresseerde kinderen.

"Onze inwoners zaten duidelijk te wachten op een aanbod als dit. De klassen zaten afgelopen jaar direct vol. We gaan daarom ons aanbod uitbreiden en verbreden. We breiden onze klas muziekinitiatie uit van één naar drie klassen.

We hadden al vijf tekenklassen verspreid over onze vier dorpen Poederlee, Lille, Gierle en Wechelderzande. Daar komt nu al zeker een zesde klas bij. Als schepen van Cultuur ben ik zeer tevreden dat we sinds de aanvang van de legislatuur een 200-tal kinderen bijkomende culturele scholing kunnen aanbieden. Dit aanbod zal nog verder groeien in de toekomst."

Voor alle klassen werkt de gemeente samen met de academies (Beeldende kunst & muziek, woord en dans) van Herentals. De inschrijvingen voor de klassen zijn al gestart en lopen via de twee academies. Meer informatie is te vinden op www.lille.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto