Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lille lanceert toeristische website : genietvanlille.be

Lille

Fietsen met z’n twee? Op zoek naar een goei café? Heb je congé? Check het toeristisch aanbod op www.genietvanlille.be. Met ludieke rijmpjes als deze maakt de gemeente Lille iedereen warm om een kijkje te nemen op haar nieuwe toeristische website. De nieuwe website www.genietvanlille.be ging vandaag live, niet toevallig op de Wereld Toerisme Dag.

Schepen voor toerisme Luc De Backer: “We hebben vier prachtige dorpen waar het fijn vertoeven is. Met deze site willen we onze troeven nog beter in de kijker zetten en nog meer mensen laten kennismaken met ons toeristisch aanbod. Iedereen kent onze gemeente van De Lilse Bergen en de Krawatencross, maar er valt zo veel meer te beleven. We hebben vier prachtige natuurgebieden waar het heerlijk is om te wandelen. We hebben tientallen leuke fietsroutes en heel gezellige B&B’s en cafés. Al deze zaken zijn vanaf nu maar een muisklik van je verwijderd. De website helpt je bovendien bij het uitstippelen van je bezoek.”

Toeristen die een bezoekje willen brengen aan Gierle, Lille, Poederlee of Wechelderzande vinden op genietvanlille.be naast informatie over wat je kan beleven in de vier dorpen ook praktische informatie over de bereikbaarheid en parkeermogelijkheden. Maar de website is niet alleen voor toeristen interessant.

Ook onze eigen inwoners vinden een schat aan informatie op de site. Zo vind je altijd terug welke leuke activiteiten er de komende periode te doen zijn en geven we mee welke routes toegankelijk zijn voor rolstoelen of buggy’s. Binnenkort komt daar ook een overzicht bij van kindvriendelijke horeca. We merken dat ouders willen weten waar een aangepast menu is of een leuke speeltuin. We werken daarom samen met onze horeca aan een overzicht van criteria die belangrijk zijn om een zaak als kindvriendelijk te erkennen. Horecazaken die het label ontvangen, krijgen een leuk pakket van ons om in hun zaak te gebruiken. Daarom zijn we vandaag in ’t Lilshof voor de lancering van de website. Het is een zaak die niet alleen een mooie tuin heeft met speeltuigen, maar ook kindergerechten aanbiedt. Twee criteria die hoog scoren bij gezinnen.”

De gemeente ontsluit haar toeristische informatie niet alleen online via de nieuwe website. ‘t Lilshof en 18 andere zaken in de gemeente zijn voortaan ook toeristische infopunten. Je vindt er folderpanelen met heel wat toeristische brochures.

Dankzij die folderpanelen zijn onze brochures niet enkel op het gemeentehuis verkrijgbaar. We zien onze lokale ondernemers als een belangrijke partner in ons toerismebeleid. Deze samenwerking willen we nog verder uitbouwen. Een sterk toeristisch aanbod maak je samen met de lokale ondernemers én de inwoners. We roepen daarom iedereen op om leuke foto’s te delen via #genietvanlille.”

Ondernemers die geïnteresseerd zijn om een folderpaneel te plaatsen mogen steeds contact opnemen met de toeristische dienst via toerisme@lille.be of 014 70 29 03. Vrijwilligers die wandelingen willen uittesten op kindvriendelijkheid of (rolstoel)toegankelijkheid mogen zich hier ook aanmelden.

Lille, België

Lille

Deel dit artikel