U bent hier

Lille organiseert tweede editie Tobbedansen in De Lilse Bergen

Lille
01.03.2018 - 14.08u
Door: Mark Jaspers

In september gaan we opnieuw Tobbedansen in De Lilse Bergen! Op 22 september 2018 glijden er weer zelfgemaakte boten van de schans in het water in de hoop de bel te bereiken. Deelnemers kunnen zich vanaf maandag 5 maart 2018 inschrijven. De gemeenteraad keurde hiervoor gisteren het reglement goed.

Schepen van Cultuur Ann Van Mechelen: "Tobbedansen was ook in 2017 een succes. Meer dan 40 ploegen gleden toen in het water onder grote belangstelling van een massa toeschouwers. Op algemene vraag organiseren we dit jaar een tweede editie."

Deelnemers kunnen zich vanaf maandag 5 maart 2018 inschrijven via www.lille.be/tobbedansen. Deelnemen kost 30 euro per ploeg, maar je krijgt 10 euro terug in de vorm van drankbonnetjes.

Elke deelnemer moet 12 jaar zijn en minstens 25 meter zelfstandig kunnen zwemmen. De technische bepalingen van het vaartuig en de verdere voorwaarden vind je terug in het reglement op de gemeentelijke website.

Het evenement zelf is gratis toegankelijk voor toeschouwers. Op zaterdag 22 september 2018 kunnen ze van 13.30 tot 18 uur genieten van een uniek spektakel.

Dit evenement kadert in het meerjarenproject 'Lille Leeft'. Met 'Lille Leeft' wil de gemeente door middel van cultuur- en gemeenschapsprojecten de inwoners van haar vier deelgemeentes dichter tot elkaar brengen.

www.lille.be/tobbedansen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto