Vanaf maandag 3 mei stapt gemeente Lille mee in UiTPAS Kempen. Met een UiTPAS worden uitstapjes nog leuker. Inwoners sparen punten door deel te nemen aan een UiTPASactiviteit in Beerse, Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

De gespaarde punten kunnen ingeruild worden een korting, een leuk geschenk of een ander voordeel. Alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar in Lille krijgen zelfs een gratis UiTPAS.

Schepen Chiel Danckers (Groen): "De UiTPAS is een spaarkaart en kost vijf euro. Punten sparen kan je op allerlei plaatsen in onze gemeente. Denk maar aan een bezoekje aan onze bibliotheek, een daguitstap naar De Lilse Bergen, sportactiviteiten in onze gemeentelijke sporthal of spelen bij onze speelpleinwerking.

Punten sparen kan je natuurlijk ook tijdens alle gemeentelijke activiteiten, die hopelijk snel terug opgestart kunnen worden."

Punten sparen en omruilen met de UiTPAS Kempen kan zelfs over heel Vlaanderen bij elke gemeente die aangesloten is bij een UiTPAS-systeem. Een overzicht van alle activiteiten waar je de UiTPAS kan gebruiken, vind je terug via www.uitpaskempen.be. Vanaf 3 mei kan je de UiTPAS in Lille kopen op het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Schepen Chiel Danckers (Groen): "De UiTPAS is er voor iedereen. Voor wie het nodig heeft, is UiTPAS Kempen gratis en is de pas ook een kortingskaart. De UiTPAS geeft recht op een korting van 80% op de normale prijs van activiteiten in de gemeenten aangesloten bij UiTPAS Kempen.

Mensen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een uitnodiging om hun gratis pas af te halen."

Om de lancering van de UiTPAS te vieren, geeft de gemeente een gratis UiTPAS cadeau aan alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in Lille. De leerlingen van klas 6A van GVB De Springplank staan alvast te popelen om te kunnen starten met punten sparen!