U bent hier

Lille trakteert 109 nieuwe inwoners op ontbijt, 138 nieuwe boompjes voor geboortebos

Lille
17.03.2018 - 16.18u
Door: Herman Gezelle

Zaterdagochtend kregen de nieuwe inwoners van Lille een warm onthaal met een uitgebreid ontbijt in PC St.-Pieter. Je kon proeven van Fair Trade en werden er opnieuw boompjes in het geboortebos op Houtzijde geplant. 

Een drukke winterse dag in Lille.

Lokaal bestuur trakteert nieuwe inwoners op ontbijt

'De gemeente Lille heeft de goede gewoonte haar nieuwe inwoners hartelijk te verwelkomen met een uitgebreid ontbijt', zegt burgemeester Paul Diels (CD&V).  '109 nieuwkomers gingen in op de uitnodiging van het gemeentebestuur. Na het ontbijt volgde een rondleiding langs de gemeentelijke gebouwen. De nieuwkomers genoten ook van een bezoekje aan het gemeentehuis, het politiekantoor, het OCMW en de bibliotheek.'

138 nieuwe boompjes voor gemeentelijk geboortebos

'Alle gezinnen die in 2017 een kindje mochten verwelkom, plantten deze namiddag een haagbeuk in het geboortebos op Houtzijde', vervolgt burgemeester Diels. 'In 2017 zijn er 138 Lillenaren geboren. Het geboortebos wordt daarmee een flink stuk groter.

De boompjes zijn een blijvend aandenken voor ouders en kind. Tegelijkertijd wordt er meer bos gecreëerd. Dit is een doelstelling uit het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Het aanplanten van de boompjes is een gezellige bedoening.

10-tallen jonge ouders en hun kindjes trotseerden het winterse weer en de snijdende wind om een boompje te planten. Dat is mooi.'

Foto's Mil Cambré/NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto