Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lille trapt ‘Jaar van de fiets’ op gang met safari langs groene plekjes

Op zondag 26 maart geeft Lille het startschot van het ‘Jaar van de fiets’. Samen met vrienden of familie kan je die dag deelnemen aan de Nerdland Safari fietsroute.

De fietsroute neemt je mee op expeditie langs 10 fascinerende groene plekken in Wechelderzande, Gierle en Poederlee. De gemeente heeft zich voorgenomen om de fiets nog heel het jaar in de kijker te zetten. Alle informatie staat gebundeld op www.genietvanlille.be/jaarvandefiets.

Schepen van toerisme Luc De Backer (Inzet): “Lille is een fietsgemeente. Niet alleen door onze veldritkampioenen. Ook als bestemming voor fietstoeristen zijn we populair. Zowel wielrenners, mountainbikers als klassieke fietstoeristen vinden de weg naar onze vier dorpen. We hebben dan ook heel wat te bieden voor fietsers. Dat willen we dit jaar nog meer in de kijker plaatsen. We hebben al heel wat moois op poten gezet voor fietsers.

Naast deze Nerdland Safari is er bijvoorbeeld ook ‘Op Toer met Boer’, een educatieve fietstocht voor kinderen, of de molenroute. Tijdens het ‘Jaar van de fiets’ willen we onze inwoners ook aanzetten om vaker de fiets te gebruiken. Deze week onthulden we bijvoorbeeld onze 10.000 stappenbordjes. Op 21 locaties in onze gemeenten vind je borden met richtingswijzers naar belangrijke plekken in onze vier dorpen. Deze borden bevatten telkens het aantal stappen, maar ook het aantal minuten fietsen naar die locatie. Voor evenementen lenen we fietsnadars uit zodat bezoekers vlakbij hun fiets kunnen parkeren. En zo hebben we dit jaar nog heel wat grote en kleine dingen om de fiets in de kijker te plaatsen.”

Voor wie zondag mee wil fietsen: we verzamelen om 10 uur aan Hof d’Intere in Wechelderzande, inschrijven is niet nodig. We zetten je op weg. Het vertrek is samen. Verderop kan je zelfstandig de route afleggen. De fietsroute is 20 km lang. Vergeet je gsm niet om de qr-codes te scannen! Geen tijd zondag? Surf naar www.genietvanlille.be/nerdlandsafari. De safari is ook een permanente route die je eender wanneer kan afleggen met je gezin.

Deel dit artikel