Vandaag trok de gemeente Lille voor de tweede keer 25 winnaars van haar Take Away-spaarkaartactie bij de horeca.

Normaal liep de actie met deze tweede trekking af, maar door het grote succes van de actie en omdat de coronamaatregelen verlengd zijn, besliste de gemeente om ook de actie langer te laten lopen.

Wie iets afhaalt bij de lokale horeca maakt nog tot 28 februari kans op een cadeaubon van 25 euro.

Burgemeester Peeters: "Onze horeca-uitbaters hebben het zwaar te verduren. Door de actie te verlengen, willen we hen blijven steunen. Onze inwoners vinden ondertussen goed hun weg naar de take-away-initiatieven van onze ondernemers.

In totaal werden er al 870 spaarkaarten binnen gebracht. Dat betekent dat er sinds half december al 87.000 euro uitgegeven werd in onze horecazaken. Ook onze andere handelaars steunen we met deze actie. We geven 5 keer 25 cadeaubonnen van 25 euro weg. Dat is 3.125 euro die rechtstreeks bij onze lokale handelaars zal uitgegeven worden."

De spaarkaartactie zelf werkt eenvoudig. Wie drank of eten afhaalt bij de Lilse horeca krijgt per aankoopschijf van 10 euro krijg een sticker op zijn spaarkaart. Met 10 stickers is je kaart vol en maak je kans om 25 euro aan lokale cadeaubonnen te winnen.

Je kan je volle spaarkaart droppen in de box naast de ingang van het gemeentehuis. Je hoeft het gemeentehuis niet binnen te gaan.

De actie loopt tot zondag 28 februari. Naast de trekkingen op 5 januari en 19 januari komen er ook trekkingen op 2 februari, 16 februari en 2 maart. Telkens trekt een onschuldige hand 25 winnaars.

Op www.lille.be/spaarkaarthoreca vind je een overzicht van de deelnemende zaken. Je vindt er ook telkens de namen van alle winnaars.