Het gemeentebestuur van Lille engageert zich om tijdens de nieuwe legislatuur nog meer in te zetten op gezondheid. De gemeente wil naast de fysieke gezondheid ook de geestelijke gezondheid van haar inwoners verbeteren.

'Daarvoor ondertekende schepen van Volksgezondheid Chiel Danckers vandaag samen met Lieselot Wynants van Logo Kempen het charter Gezonde Gemeente. De gemeente engageert zich zo om een succesvol lokaal preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen.

Schepen van Volksgezondheid Chiel Danckers (Groen): "We willen gezondheid een duidelijke plaats geven in ons beleid. Daarom starten we ook met een werkgroep van inwoners om gezondheid hoog op de agenda te houden.

We zoeken hiervoor enthousiastelingen die hun schouders willen zetten onder gezondheidsprojecten zoals mentale veerkracht, bewegen of gezonde voeding. Ik denk dan zeker aan inwoners die gepassioneerd met gezondheid bezig zijn: artsen, diëtisten, verpleegkundigen, kinesisten ...

Ook leden van verenigingen als Femma en Samana zijn van harte welkom, evenals vertegenwoordigers van ziekenfondsen en patiëntenverenigingen of gewoonweg iedereen die er zin in heeft. Enthousiast zijn en goesting hebben om gezondheid te promoten, is het belangrijkste."

Begin oktober zette de gemeente samen met de handelaars met 'Spreuken in het straatbeeld' nog een mooie campagne op om geestelijke gezondheid in de kijker te zetten. Binnenkort lanceert de gemeente rookvrije zones aan elke schoolpoort.

Wie zin heeft om mee campagnes als deze uit te denken en te organiseren is meer dan welkom in de werkgroep.

De werkgroep gezondheid vergadert een eerste keer op dinsdag 3 december om 19.30 uur in het gemeentehuis. Iedereen die interesse heeft, is dan welkom om kennis te komen maken. Twijfel je? Neem contact op met de dienst sociale zaken van de gemeente.

Foto: Chiel Danckers en Lieselot Wynants met het pas ondertekende charter voor de etalage van juwelier Walter Peeters die deelnam aan de campagne 'Spreuken in het straatbeeld'.