U bent hier

Lille wijzigt gemeentelijke dienstverlening: minder open, meer online

Lille
08.11.2018 - 13.59u
Door: Mark Jaspers

Binnenkort neemt Lille het eerste deel van het nieuwe gemeentehuis in gebruik. Die verhuis grijpt de gemeente aan om te werken aan haar dienstverlening. Om het nieuwe dienstverleningsconcept op punt te zetten worden de openingsuren van het gemeentehuis gewijzigd.

Vanaf 12 november kan je er op dinsdag- en donderdagnamiddag enkel nog telefonisch terecht. Je zult wel minder vaak naar het gemeentehuis moeten. Vanaf eind dit jaar kan je heel wat aktes van thuis uit opvragen en toegestuurd krijgen.

Algemeen directeur Davy Smeyers: "Het gemak van de inwoners is het uitganspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe dienstverleningsconcept. We willen dat onze inwoners zoveel mogelijk zaken van thuis uit kunnen doen. Daarnaast willen we klaarstaan voor onze inwoners wanneer ze ons nodig hebben."

Behalve op vrijdagnamiddag is het Lilse gemeentehuis momenteel altijd open tijdens de kantooruren. Ook op maandagavond is het gemeentehuis open.

Algemeen directeur Davy Smeyers: "We zijn een klein bestuur en voor veel zaken is er maar één specialist aanwezig. Je kan dus altijd bij ons langskomen, maar de verschillende deskundigen zijn niet altijd aanwezig. Dat betekent dat we je momenteel niet altijd kunnen helpen wanneer de deskundige bijvoorbeeld in vergadering is, opleiding volgt of vakantie heeft."

Om te werken aan haar dienstverlening sluit het gemeentehuis daarom vanaf 12 november op dinsdag- en donderdagnamiddag.

Algemeen directeur Davy Smeyers: "Door de ruime openingsuren is er zelden tijd om verbeterprocessen door te voeren. Er is ook geen tijd voor backofficewerk of overlegmomenten tussen de verschillende diensten.

De vrijgekomen namiddagen gaan we gebruiken om te kijken waar we onze dienstverlening nog kunnen verbeteren. We gaan bekijken hoe we onze onlinedienstverlening verder kunnen uitbreiden en bekijken wat de voordelen kunnen zijn van werken op afspraak. Wanneer je toch naar het gemeentehuis moet, moet er iemand aanwezig zijn die je verder kan helpen."

Attesten aanvragen vanuit je luie zetel

Vanaf eind dit jaar kan je al heel wat aktes met een druk op de knop opvragen en toegestuurd krijgen. Hiervoor gaat de gemeente in zee met eGovFlow, een digitaal loket waarmee je de meest opgevraagde attesten van thuis uit kunt binnen halen. Voor een attest gezinssamenstelling, een uittreksel uit het strafregister, een bewijs van woonst of een bewijs van leven moet je dan niet langer naar het gemeentehuis.

Nieuwe openingsuren vanaf 12 november 2018

maandag 8.30 - 12 uur 13 – 16 uur 17 – 20 uur

dinsdag 8.30 - 12 uur

woensdag 8.30 - 12 uur 13 – 16 uur

donderdag 8.30 - 12 uur

vrijdag 8.30 - 12 uur

Het gemeentehuis blijft telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 13 en 16 uur.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto