In oktober heeft de gemeente Lille beslist zich te engageren als pleegzorggemeente. Een beslissing waar de gemeente tijdens de Week van de Pleegzorg graag mee naar buiten komt.

Het gemeentebestuur doneert voor de Week van de Pleegzorg haar gemeentehuis ook een weekje aan Pleegzorg Provincie Antwerpen.

Wie tussen 13 en 17 november 2017 het gemeentehuis van Lille binnenwandelt, botst op een levensgroot infobord, flyers en wimpels over pleegzorg.

Ann Van Mechelen, schepen van Lokaal Sociaal Beleid: "Er is een groot tekort aan pleeggezinnen. Momenteel zijn er 600 kinderen in Vlaanderen die nood hebben aan een pleeggezin. We willen als bestuur een verschil maken in het leven van deze kwetsbare kinderen door pleegzorg op verschillende manieren te ondersteunen.

We zetten daarom een duurzame samenwerking op met Pleegzorg Provincie Antwerpen. We engageren ons om pleegzorg in onze gemeente bekend te maken. Onze eerste opdracht is om op een positieve manier naar buiten te treden als pleegzorggemeente.

Het doel is om onze inwoners op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met pleegzorg en om samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek te gaan naar nieuwe gezinnen.

Lille telt momenteel 17 pleeggezinnen, maar daar mogen er van het gemeentebestuur nog heel wat bijkomen.

De gemeente gaat al haar communicatiekanalen inzetten in haar zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Pleegzorg zal aan bod komen in het gemeenteblad, op de website en op de facebookpagina van de gemeente

Daarnaast verspreidt de gemeente ook brochures, flyers en affiches en neemt ze deel aan campagnes rond pleegzorg. (pp)

Foto : Ann Van Mechelen, schepen van Lokaal Sociaal Beleid, en burgemeester Paul Diels / NNieuws.