Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lille zet in op site rond de Heggekapel

Op de Lilse gemeenteraad is gisteren het bestek goedgekeurd voor de plaatsing van een sanitaire unit met een grote luifel op de site van Heggekapel. De gemeente wil de site rond de Heggekapel aantrekkelijker maken voor de eigen inwoners en toeristen.

Het nieuwe gebouw moet hiertoe bijdragen.  Schepen voor toerisme Luc De Backer (Inzet): “De omgeving van de Heggekapel is nu al populair bij fietsers en wandelaars. Maar omdat de site vrij afgelegen is, is er behoefte aan een toilet voor passanten. Daarnaast willen we dat de Heggekapel vaker gebruikt wordt voor tentoonstellingen of kleinschalige optredens. Ook dan heb je sanitair nodig.

Het gebouw krijgt een grote luifel waar groepen tot 25 mensen onder kunnen schuilen. Op dit moment staan groepen soms in de regen wanneer er vertellingen of gegidste rondleidingen plaatsvinden.”

Het nieuwe gebouw zal twee toiletten bevatten en een toilet voor mindervaliden. De gemeente laat het gebouw plaatsen in de uiterste hoek van het kerkhof. Zo is het toegankelijk vanaf het grasplein aan de Heggekapel. De gemeente had het gebouw graag in de buurt van de parking naast de kapel geplaatst, maar dit is bosgebied waar niet gebouwd mag worden.

Samen met de provincie, toerisme Kempen en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete werken we aan de verdere opwaardering van de site. We behoren tot de Kleine Netevallei. De komende twee jaar wordt de Kleine Netevallei nóg aantrekkelijker gemaakt met een snoer van belevingsvolle rustpunten, de Kleine Netemomentjes.

De site van de Heggekapel wordt er hier één van. Het doel is bezoekers te inspireren tot een meerdaagse vakantie vol Kempengevoel. Toerisme Vlaanderen zal ongeveer 746.000 euro investeren in een 35-tal projectjes. Aan de Heggekapel komen alvast nieuwe picknickbanken en het bont allegaartje aan infoborden dat er nu staat, gaan we vervangen door uniforme infoborden.”

Deel dit artikel