Televisiebedrijf Woestijnvis gaat in een nieuw tv-format op zoek naar de slimste gemeente van Vlaanderen. Michiel De Vlieger gaat de quiz presenteren. De gemeente Lille doet mee aan het programma en is daarom op zoek naar een ijzersterk quizduo.

Begin 2013 produceert Woestijnvis een nieuwe quiz voor VIER. Die heeft als voorlopige titel 'De Slimste Gemeente van Vlaanderen'. In dit nieuwe tv-format gaat Woestijnvis op zoek naar de gemeente die één jaar lang die eretitel mag dragen.
 

Stel je kandidaat

Onze gemeente zoekt een quizploeg om deel te nemen aan de preselectie. Zo’n ploeg telt twee kandidaten: een man en een vrouw, vanzelfsprekend inwoners van Lille. Op maandagavond 12 november wordt het Lilse duo gekozen in een lokale voorronde.

 
Het Lilse duo wordt op zaterdag 1 december 2012 verwacht voor de grote preselectie. De 80 ploegen die als beste uit die preselecties komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma, begin 2013. Voor het tv-programma wordt de quizploeg aangevuld met de burgemeester. In de loop van een aantal weken spelen de ploegen voor de titel van De Slimste Gemeente van Vlaanderen.