Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lilse Bergen : 165 'Lente-ijsberen' genieten van 1e nieuwjaarsduik - traditie in gang gezet - extra foto's

LIlse Bergen
Vanmiddag waagden zo'n 165 'Lente-IJsberen' zich aan hun eerste nieuwjaarsduik in De Lilse Bergen.  Inderdaad, de lentetemperaturen van de jongste dagen lieten de die-hards ijsberen, die pas bij echte minus-graden genieten, een beetje op hun honger zitten.  Niet getreurd , na een zwaar weekend doet een frisse duik méér dan deugd.
 
Na de gebruikelijke opwarming liepen de enthousiaste deelnemers lekker het zwemwater in.   Dat de temperatuur van het water maar zo'n 8°C was,  raakte hun 'kouwe kleren' niet.   Na het frisse duikje kreeg iedereen bij het après-swimfeest meteen warmer dan warm.

Voor het eerst organiseerde het horeca-comité van De Lilse Bergen een nieuwjaarsduik. Vooraf schreven 110 mensen zich in, maar uiteindelijk kwam er zo'n 165 sportievelingen opdagen. Door dit succes gaan alvast stemmen op om opnieuw een heerlijke nieuwjaarsduik editie 2024 te organiseren.  En dat staat nu al als een paal boven water.

Ijsberen Hanne & Paul uit Beerse : 'We zijn al 20 jaar vaste saunaklanten in Hezemeer (Laakdal) en tussendoor ook in het 'aardsparadijs' Elaisa Wellness in Dilsen-Stokkem.  Dus zijn we wel wat gewoon qua stevige lichaamskoeling.  Het water was vandaag niet zo koud, maar heel tof dat er zoveel mensen kwamen deelnemen.   Ik zag na de duik, wel wat stoere binken veel pintjes pakken.  Dat is absoluut af te raden en heel ongezond.  Je lichaam koelt veel te snel af door de alco. Maar ja. We komen volgend jaar zeker terug meeduiken!'

De organisatoren - horeca Lilse Bergen- offreerden de  ijsberen na hun gedurfde plons een ‘boke spek’, een straffe glühwein of warme chocolademelk. In De Eekhoorn begon nadien een warm après-swimfeestje met Duo Anytime.

Inschrijvingen uit heel de Kempen en Antwerpen

'Vanuit heel de Kempen en zelfs uit het Antwerpse kregen we inschrijvingen', lacht Piet Daneels van Horeca-comité Lilse Bergen. 'We gaan het volgend jaar zeker nog groter aanpakken en ook nog extra reclamekes maken.  Bedankt iedereen!'

Foto's Mil Cambré / NNieuws.

LIlse Bergen

Deel dit artikel