U bent hier

Lilse Bergen krijgt Blauwe Vlag en Groene Sleutel

Lille
27.04.2016 - 19.32u
Door: Peter Caers

Op 26/04/2016 ontving De Lilse Bergen VZW de Blauwe Vlag van Bond Beter Leefmilieu (BBL).

De Blauwe Vlag is een bewijs van extra zorg voor het milieu.

Duurzaam toerisme 

“Vakantie betekent voor veel mensen genieten van natuur. Als je daarbij kiest voor een locatie waar de Blauwe Vlag wappert, dan mag je er van uit gaan dat die natuur met respect behandeld wordt. Zo’n Groene Sleutel of Blauwe Vlag krijg je namelijk pas na een onafhankelijke controle,” vertelt de vertegenwoordiger van Bond Beter Leefmilieu. “Het kwaliteitslabel is ook maar een jaar geldig. De uitbaters leveren dus elk jaar opnieuw extra inspanningen voor een beter milieu.”

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag staat garant voor duurzaam watertoerisme. Dit jaar wappert de Blauwe Vlag in negen Vlaamse jachthavens en tien zwemvijvers. Deze jachthavens en zwemvijvers voldoen aan strikte criteria voor waterkwaliteit, milieueducatie en -informatie, milieubeheer en veiligheid. Bond Beter Leefmilieu reikt de Blauwe Vlag in Vlaanderen voor de 28ste keer uit. Vanaf het begin van de uitreiking, krijgt De Lilse Bergen VZW de Blauwe Vlag toegekend. Het water uit de vijver, zowel van de zwemvijver als van de plonsvijver, wordt op regelmatige tijdstippen getest door erkende instanties om zo de waterkwaliteit in het oog te houden. De resultaten van deze testen worden telkens uitgehangen op het domein.

Groene Sleutel

Terwijl de Blauwe Vlag de goede waterkwaliteit van de zwemvijver garandeert, werden op het recreatiedomein nog tal van andere milieuvriendelijke maatregelen genomen. Het afvalwater wordt in een kleinschalige waterzuivering behandeld en het afval, ook van de camping, wordt geselecteerd in een centraal milieupark. De installatie van waterbesparende douchekoppen was zowel voor het milieu als voor de energie- en waterrekening een waar schot in de roos. Met de zonnepanelen op het dak van de receptie wordt groene energie opgewekt voor verbruik op het recreatiedomein.

Deze milieubewuste inspanningen worden sinds 2008 extra beloond met het ecolabel Groene Sleutel. Het ontvangen van de Blauwe Vlag en de Groene Sleutel bevestigt dat we goed bezig zijn. Ook in de toekomst zullen de natuur en het milieu in ons beleid een belangrijk thema blijven. Dit jaar brengt De Lilse Bergen nog een extra speels element in haar waterrecreatieaanbod. Recent werd een gloednieuwe waterglijbaan geplaatst. Deze is sinds enige dagen voor het publiek geopend.

Alle info: www.blauwevlag.be voor informatie over de Blauwe Vlag in Vlaanderen www.blueflag.org voor informatie over de Blauwe Vlag wereldwijd www.groenesleutel.be voor informatie over de Groene Sleutel.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto