Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. In die periode zet de gemeente Lille geestelijke gezondheid in de kijker met spreuken op de etalages van de lokale handelaars. Met de spreuken wil de gemeente haar inwoners oproepen om elkaar een helpende hand te reiken of een bemoedigend schouderklopje te geven wanneer ze het even moeilijk hebben.

'Samen Veerkrachtig' is het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te (blijven) voelen, ondanks een tegenslag of dip en daar misschien zelfs sterker uit te komen.

Schepen van Economie Griet Verheyen (N-VA): We zijn zeer blij met het enthousiasme waarmee onze handelaars reageerden op onze oproep om een spreuk te plaatsen. Op 52 handelszaken kan je tot 10 oktober een motiverende spreuk lezen. De actie toont nog maar eens aan dat we een bruisend ondernemingsleven hebben in onze gemeente en dat onze ondernemers geëngageerde mensen zijn.

De Lilse ondernemers mochten zelf kiezen welke boodschap op hun etalage kwam. Ze konden kiezen uit een lijst of zelf een mooie leuze insturen. Vier vrijwilligers deden er twee dagen over om alle spreuken aan te brengen.

Annick Milis van wijndomein Walterus: We waren onmiddellijk enthousiast om mee te doen. Ik vind positiviteit belangrijk. Een positieve ingesteldheid kleurt niet alleen jezelf, maar ook je omgeving. Ik hoop dat onze ludieke, positieve boodschap juist die persoon bereikt die het net even nodig had. Met ons initiatief willen we 'goed in je vel zitten' en 'psychische kwetsbaarheid' beter bespreekbaar maken.

Op de foto van links naar rechts: Reinout Moonen van Walterus, schepen Griet Verheyen, Annick Milis van Walterus