Voortaan vind je alle oproepen voor hulp in Lille terug op het platform Lille Helpt. Je kan je via het platform aanmelden als vrijwilliger of een hulpvraag doorgeven.

Schepen van Vrijwilligers Griet Verheyen (N-VA): "Boodschappen doen, de hond uitlaten... . Er zijn heel wat mensen die hier hulp bij nodig hebben. Gelukkig hebben we heel veel inwoners met het hart op de juiste plaats die staan te popelen om hulp te bieden in deze moeilijke periode.

Op ons platform Lille Helpt, www.impactdays.be/lillehelpt, matchen we de hulpvragen met vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat onze inwoners eerst de mensen in hun directe omgeving helpen. We hebben daarom een kaartje op onze website staan dat je kan printen en bij je buren, familie of vrienden in de bus steken zodat ze weten dat ze op jouw hulp kunnen rekenen.

De taken die je kan opnemen als vrijwilliger zijn heel uiteenlopend. Je kan je opgeven om boodschappen te doen, naar de apotheker te gaan of gewoon om even te bellen met iemand die nood heeft aan sociaal contact. Wie hulp nodig heeft, kan dit doorgeven via het platform of via vrijwilligerswerk@lille.be of 014 75 14 11.

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA): We verzamelen ook algemene hulpvragen op het platform. We roepen de mensen op om beschermende kledij binnen te brengen en om zélf mondmaskers te maken.

Meer informatie

Lille Helpt: https://www.lille.be/nieuwsdetail.aspx?id=3510
Mondmaskers maken: https://www.lille.be/nieuwsdetail.aspx?id=3522