U bent hier

Lilse jeugd legt lokale politici op de rooster

Lille
24.09.2018 - 09.25u
Door: Herman Gezelle

Op vrijdag 28 september nodigt de Lilse jeugdraad jongeren én lokale politici uit in JOC Frontaal om met elkaar in debat te gaan over hoe jongeren in de toekomst de gemeente willen beleven. En dat gebeurt niet alleen in Lille.

In het weekend van 28, 29 en 30 september 2018 debatteren meer dan 1000 jongeren en politici onder de naam 'Debattle' in maar liefst 152 gemeenten. Twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen en in het heetst van de campagne.

Alle partijen die opkomen in Lille zijn vertegenwoordigd: Groen, Vlaams Belang, CD&V en N-VA. De jeugd legt de politici het vuur aan de schenen over mobiliteit en milieu, vrije tijd en fuiven, jeugdinfrastructuur en de ondersteuning van verenigingen.

Verwacht je aan uitdagende vragen over de toekomstplannen voor Lille. Geen saai debat of droge blabla, maar pittige discussies die in goede banen geleid worden door Frederik De Swaef, hoofdredacteur regio bij News City, dat onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en VTM Nieuws overkoepelt.

Op het einde van de Debattle krijgen jongeren zicht op wat de partijen van plan zijn met de gemeente. En de politici? Die nemen een pak ideeën van de jongeren mee naar huis.

Praktisch

- Vrijdag 28 september om 20u

- JOC Frontaal, Gierlebaan 26b

- Meer info: https://www.facebook.com/events/185594245368946/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto