Terwijl de Ronde van Frankrijk volop alle wieleraandacht opeist en volgende week ook de nationale voetbalcompetitie begint raken er steeds meer details bekend over het BK veldrijden dat op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 op de Lilse Bergen georganiseerd wordt.

De Moedige Supporters uit Lille staan in voor de organisatie en ze zochten 5 hoofdsponsors om het budget rond te krijgen. In die financiële betrachting zijn de oganisatoren gelukt. Telenet, MPA-bouwmaterialen, Opel-garage Brato zijn drie van de vijf sponsors die het hoofdbudget rond maken. De deal met 2 andere sponsormerken is rond, de contracten zijn getekend, maar deze sponsors moeten nog laten weten met welk merk ze op de Lilse Bergen willen schitteren. De Moedige Supporters haalden het BK veldrijden  binnen voor circa 500.000 euro. De volgende maanden wordt met aparte sponsorformules naar lokale bedrijven toegestapt.

De Moedige Supporters verwachten op beide dagen in totaal 25.000 veldritliefhebbers.

De organisatoren hopen natuurlijk dat 2 van hun renners, Sanne Cant bij de vrouwen en Wout Van Aert bij de heren met de titel gaan lopen en dat ook bij de jeugdreeksen een aantal renners en rensters uit het Neteland de titel kunnen halen.