Het dak van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke in Lille is volledig vernieuwd. Het dak kreeg extra dakvensters en is nu geïsoleerd naar de nieuwste normen. Het gemeentebestuur liet ook zonnepanelen leggen. Vanmorgen vond de officiële inhuldiging plaats.

Schepen van Openbare Werken Luc Vloemans: "Door het dak te isoleren verlagen we onze energiekosten en onze CO2-uitstoot. De zonnepanelen die we gelegd hebben, zijn afgestemd op het verbruik van de school. De school voorziet nu in haar eigen energiebehoefte op het vlak van elektriciteit. Dit past perfect binnen onze gemeentelijke doelstelling om in 2020 20 procent minder CO2 uit te stoten.

Directeur Gie Mertens: "Door het voorzien van bijkomende dakvensters kan de zolderruimte beter gebruikt worden. Momenteel werd de zolder voornamelijk gebruikt als bergruimte. In de toekomst komt er een lerarenkamer en enkele flexibele lokalen. Die lokalen kunnen dienen voor individuele begeleiding of groepswerken.

'€280.000 voor dakwerken, €25.000 voor PV-zonnepanelen'

'Het gemeentebestuur trok 280.000 euro uit voor de dakwerken', zegt burgemeester Paul Diels. 'Voor de installatie van de zonnepanelen kwam daar nog eens 25.000 euro bij.

Eandis betaalde 12.600 euro van deze factuur in de vorm van een subsidie.' (pp)