Lilse solidariteitsraad zet wereldse activiteiten twee maanden in de kijker
Van 12 februari tot 17 april 2022 ontdek je de wereld in Lille.

Verenigingen, organisaties, scholen en vrijwilligers bieden tijdens deze periode activiteiten aan onze de noemer: 'Wij vieren onze planeet'.

De rode draad van alle activiteiten is een werelds thema: Noord-Zuid, klimaat, internationale solidariteit...

Jef Verlinden, voorzitter van de Lilse solidariteitsraad: "Veel verenigingen en individuen in onze gemeente zetten zich in voor anderen, ver weg maar ook dichtbij. Door alle activiteiten te bundelen onder één naam kunnen we meer aandacht geven aan al deze mooie initiatieven. Zo kan iedereen dicht bij huis kennismaken met andere culturen, gewoonten en gebruiken. De pijlers van alle initiatieven zijn respect, verbondenheid en diversiteit."

Schepen van lokaal mondiaal beleid Chiel Danckers (Groen): "De inwoners van onze vier dorpen Gierle, Lille, Poederlee en Wechelderzande zetten veel warme initiatieven op de kaart om van deze planeet een betere plek te maken. De naam 'Wij vieren onze planeet' was dan ook snel gekozen.

'Wij vieren' van onze vier dorpen, maar ook 'vieren' in de betekenis van feest. We sluiten deze periode van warme activiteiten af met een wereldfeest op 16 april aan parochiecentrum Sint-Pieter. Iedereen kan dan komen genieten van eerlijke hapjes en een heerlijke sfeer."

In totaal staan er meer dan dertig activiteiten op de kalender in het kader van 'Wij vieren onze planeet'. Het gaat van lezingen over wandelingen tot een brunch of een filmvoorstelling. Je ontdekt alle activiteiten op www.lille.be/wijvierenonzeplaneet.