Zwemmers uit Lille krijgen voortaan een tegemoet op een abonnement of een beurtenkaart in de zwembaden van Beerse, Herentals en Turnhout. De gemeente komt voor 30 procent tussen in de gemaakte kosten.

Het zwembad van Lille is voor een langere periode niet beschikbaar door technische problemen. Door de gerechtelijke procedure die loopt, is er grote onduidelijkheid over de toekomst van het zwembad. Het gemeentebestuur besliste daarom een financiële tussenkomst voor particuliere zwemmers in te voeren. Eerder was er al een regeling voor de Lilse scholen uitgewerkt.

Schepen van Sport Kris Breugelmans: "Particuliere zwemmers uit onze gemeente krijgen een premie van 30 procent van de kostprijs bij abonnementen en beurtenkaarten in de zwembaden van Beerse, Herentals en Turnhout. Dertig procent is ongeveer de extra kost die buitendorpse zwemmers moeten betalen in de zwembaden."

Eenmalige zwembeurten komen niet in aanmerking voor de tussenkomst. De zwemmers krijgen ruimschoots de tijd om een betalingsbewijs in te dienen bij de sportdienst.

Meer informatie:

Sportdienst - Wim Bosschaerts - Rechtestraat 44 -2275 Lille
wim.bosschaerts@lille.be - tel. 014 88 11 86

Schepen van Sport - Kris Breugelmans - Rechtestraat 44- 2275 Lille
kris.breugelmans@lille.be - tel. 0478 47 29 58