ZVK Eisden Dorp - Real Noorderwijk 1 - 9

De Futsal competitie kon eindelijk beginnen, Noorderwijk kende een voorbereiding met horten en stoten vanwege de extra corona verplichtingen in onze provincie.

Meerdere trainingen werden afgeschaft en oefenwedstrijden uitgesteld tot wanhoop van Coach Yves Heremans en zijn sportieve staf.

Uit zijn kern van vorig seizoen verdween El Ghaadaoui, zijn contract werd niet verlengd. Maar ook Soufiane Charraoui verliet onze club en zijn vertrek sloeg in als een bom, immers zijn contract werd nog in maart met drie seizoen verlengd.

Soufiane verbrak echter eenzijdig zijn verbintenis en trok naar de Hollandse topper Hovocubo Amsterdam. Afspraken in het voetbal, het blijft een complex gegeven. Maar bij de pakken blijven zitten dat doen ze in de Zuiderkempen niet, Aziz Hitou, meervoudig internationaal en een echte leider op het veld werd bij FT Antwerpen gehaald.

Uit Nederland kwam een andere topper aangevlogen, Jamal El Ghannouti, met 144 selecties, recordhouder bij Oranje kwam over van Eindhoven.

Terug naar de wedstrijd van vrijdagavond, Eisden begon uitstekend aan de partij, na amper 5 seconden was de 1 - 0 een feit (Brecht Peulen) De Real Boys waren blijkbaar hun veters nog aan het knopen. Eens dat in orde zagen we een dominant en vaak ontketend Real.

Na twee minuten was de gelijkmaker een feit (El Fashi). De kansen volgden elkaar in een hels tempo op en Aziz Hitou kon zijn eerste voor de nieuwe club scoren, hij zette de 1 - 2 op het bord na een mooie tegenaanval, we waren slechts 4 minuten ver.

Ali Bouri zorgde voor de 1- 3 na een fraai afgewerkte collectieve aanval in de 13e minuut. De oudste Bouri oogt scherper dan de vorige jaren, dat ziet er goed uit. De blauwwitten gingen rusten met een 1- 3 voorsprong.

Na de pauze stond er geen maat meer op de Elmos - troepen. De "kleine" Bouri (Bilal) zorgde voor de 1 – 4 na een assist van Hitou. Ook El Ghannouti scoorde zijn eerste voor Noorderwijk, 1 - 5 na weer een prachtige collectieve aanval.

De 1 - 6 was van de voet van Issam Dahmani, een "gestekt shot" van zeer ver in het dak van het doel. 1 – 7, via Ali Bouri die een snelle tegenaanval en op assist van Jamal el Ghannouti zijn tweede van de avond scoort.

De 1 - 8 kwam er na een vrijschop van Dahmani. Ook onze grote belofte Kobe Vrancken (18 slechts) scoorde een doelpunt, zijn 1 – 9 kwam er na een lange rush van op de eigen helft en proper afgewerkt met een schuiver in de benedenhoek.

Staat Kobe nu al voor het jaar van de doorbraak? Op dit niveau en die leeftijd, grote klasse. Ondertussen pareerde Morad Talhaoui op voorbeeldige wijze de schaarse kansen van Eisden, waaronder een 10 - meter trap in de laatste minuut.

Al bij al een eenvoudige overwinning voor de ambitieuze Kempenaars.

Volgende vrijdag (18/9) ontvangen we de buren Proost Lierse in de Mixx. De wedstrijd start pas om 22u15 omdat deze rechtstreeks wordt uitgezonden op Eleven Sports TV, na de wedstrijd van 1B.'