In een bomvolle Capitole in Gent werden dinsdagavond voor het 2e jaar op rij de anne awards uitgereikt, de muziekprijzen van de digitale muziekzender. Onze Herentalse Linda Mertens kreeg de award Beste Zangeres Pop.








De Romeo’s en de 3M8S zijn de grote winnaars geworden op de 2de editie van de anne awards. De populaire boysband 3M8S ging met drie awards naar huis, waaronder die voor Beste Lied Anderstalig, Beste Videoclip en Beste Doorbraak. De Romeo’s – dat andere muzikale trio – haalde de buit binnen als Beste Ambiancegroep en Beste Groep. Ook de felbegeerde anne award ging naar De Romeo’s voor het nummer “Zingen, Lachen, Dansen”, een duet met Jan Smit.

Heel wat artiesten (K3, Milk Inc., Gene Thomas, Jan Smit) vielen voor de 2e keer op rij in de prijzen.

Nicole & Hugo kregen een Lifetime Achievement Award en ook Bart Kaëll kreeg een carrièreprijs. Udo bracht een pakkende hommage aan de vorige week overleden zanger en presentator Bart Van den Bossche.

Christoff en Belle Perez waren ook dit jaar weer gastheer en –vrouw, die het publiek feilloos door de avond wisten te loodsen. Gene Thomas kreeg als eerste een prijs in de categorie Beste Zanger Pop.

Weinige ogenblikken later viel Milk Inc. zangeres Linda Mertens in de prijzen, als Beste Zangeres Pop.

In de categorie Beste Zanger(es) Ambiance gingen de prijzen dit jaar naar Lindsay en Christoff.  Ook de Keizer Van Het Vlaamse Lied, Will Tura viel in de prijzen. “Ik Ben Een Zanger” werd bekroond in de categorie Beste Lied Nederlandstalig.

Bevestigen
Een aantal artiesten hebben hun mooie resultaten van vorig jaar nog eens overgedaan. K3 blijft net als vorig jaar de populairste formatie bij de kids en ging opnieuw naar huis met de prijs Beste Kids.

Nog steeds weten Regi en Linda met Milk Inc. het volk te plezieren en dus kregen ze ook nu weer heel wat publieksstemmen die zich vertaalden in de anne award Beste Dance.

Ondanks de sterke concurrentie van o.a. Gers Pardoel en Nick & Simon, won Jan Smit toch opnieuw de prijs in de categorie Beste Noorderbuur.

Speciale prijzen
“In de meeste categorieën bij de anne awards wordt de winnaar gekozen door het publiek. In vergelijking met de vorige editie hebben we dit jaar meer dan een verdubbeling geteld van het aantal stemmers,” liet Krijn Jonckheere (stationmanager van anne) optekenen in de coulissen. Nicole & Hugo waren bijzonder trots toen ze hun Lifetime Achievement Award in ontvangst mochten nemen uit handen van Mathieu & Guillaume. Het bekendste zingende koppel van Vlaanderen was ontroerd met de erkenning die ze kregen.

Ook Bart Kaëll kreeg een bijzondere carrièreprijs uitgereikt. Bart viert in 2013 immers zijn 30 jaar carrière als artiest op het podium. Tot slot werd er voor het eerst ook de Airplay Award uitgereikt aan de artiest die het voorbije jaar het meest gedraaid werd op de muziekzender. Het Nederlandse duo Nick & Simon mocht de prijs als eerste in ontvangst nemen en waren blij met hun eerste grote erkenning in Vlaanderen.

Eerbetoon
Een opvallend, warm en ontroerend moment tijdens de anne awards was er toen men stil stond bij de vorige week overleden zanger en presentator Bart Van den Bossche. Udo bracht een sereen eerbetoon en zong “Nu Alles Stil Is” uit Bart z’n rijkgevulde repertoire.

Op zondag 20 januari om 16u kan je op VTM kijken naar een samenvatting van de 2e editie van de anne awards. Op anne kan je zaterdag vanaf 20u kijken naar de red carpet show, gevolgd door de galashow.
 
Volledig overzicht winnaars/prijzen:

Beste Zanger Pop: Gene Thomas
Beste Zangeres Pop: Linda Mertens
Beste Zangeres Ambiance: Lindsay
Beste Zanger Ambiance: Christoff
Beste Lied Anderstalig: 3M8S (Before Summers Gone)
Beste Lied Nederlandstalig: Will Tura (Ik Ben Een Zanger)
Beste Videoclip: 3M8S (Before Summers Gone)
Beste Kids: K3
Beste Noorderbuur: Jan Smit
Beste Doorbraak: 3M8S
Beste Ambiancegroep: De Romeo’s & Jan Smit
Beste Groep: De Romeo’s
Beste Dance: Milk Inc.
De Anne Award 2012:
De Romeo’s & Jan Smit (Zingen, Lachen, Dansen)
Lifetime Achievement Award: Nicole & Hugo
Carrièreprijs: Bart Kaëll
De Airplay Award: Nick & Simon.

Op de foto : Herentals boven bij anne : Linda Mertens met Femke & The Big Sisters.