VC Herentals won met 1-3 op het veld van Linda Olen. Na de 2 gelijke spelen van de voorbije weken was VC Herentals het aan zichzelf verplicht om de 3 punten mee te sprokkelen uit Linda Olen.

Een moeilijke opdracht trouwens voor rood-wit dat in de Linda rangen nog enkele ex-spelers mocht begroeten. Bij de bezoekers stonden Schuerwegen en De Swert in de basis, Slechten moest samen met Van Genechten met een plaatsje op de bank tevreden zijn.

Linda ging gretig van start en eiste het merendeel van het balbezit op. Herentals moest achteruit maar echt in gevaar kwam het niet. Een schotje van Vertessen en een poging van Zamrouni konden De Booij niet verontrusten.

Op de eerste VC dreiging was het bijna 20 minuten wachten. De Swert kon op zijn rechterflank de bal doorsteken tot bij Verbert maar de voorzet van Jonas werd door Van Doninck met een afschamper naast besloten. Even later mikte Thomas Wouters tegen zijn ex-ploeg een vrije trap recht in de grijparmen van Mariën. Er slopen bij de bezoekers veel fouten in de uitvoering en het zakte te ver op eigen helft terug waardoor Linda veel druk op de bal kon behouden. Wat er zat aan te komen gebeurde vijf minuten voor het rustsignaal, Van Ouytsel kreeg veel te veel ruimte en kon vrij aanleggen waarna de 1-0 een feit was.

Het was trouwens de eerste tegengoal sinds Nieuwjaar dat VC Herentals tegenkreeg. De poppen leken aan het dansen te gaan want even later werd trainer Beyens door de scheids totaal ten onrechte achter de borden verwezen. Het vuur werd ook bij de VC spelers even opgewakkerd en de laatste vijf minuten werd er wel steviger gevoetbald met combinaties naar voren toe.

Van Der Schraelen werd mooi afgezonderd , ging alleen op doelman Mariën af maar werd stevig onderuit gehaald. De scheids kon niet anders dan strafschop te fluiten maar trok slechts geel voor de lokale doelman, een onbegrijpelijke beslissing, alweer. Heylen zette de elfmeter om en rusten konden we met een 1-1 stand.

Van Der Schraelen zou trouwens niet meer verder kunnen spelen en werd vervangen door Van Genechten. Ditmaal was het rood-wit die de sterkste start liet optekenen maar Van Genechten liet aan de tweede paal een wenkende kans liggen. Wie dacht dat de wedstrijd nu echt opengebroken was kwam bedrogen uit want de kleine foutjes slopen opnieuw en de ploeg en een deftige aanval in elkaar knutselen bleek vrij moeilijk. Het werd echter aan de overzijde gevaarlijk waar Boumochine twee verdedigers aan de praat hield en nog eens kon afdrukken, gelukkig voorkwam De Booij erger.

Plots, in het slotkwartier, sloeg de VC motor dan toch aan. Eerst was er een fantastische rush te bewonderen van Van Peer die het hele veld overstak, zag dat Marien iets te ver voor zijn goal uitstond en probeerde de bal dan ook over de keeper in doel te steken maar het leder ging alsnog enkele meters naast doel.

Gelukkig was de volgende poging wel raak, Wouters scoorde het verlossende doelpunt. Linda probeerde nog wat te drukken en kwam erg dicht bij de gelijkmaker toen de toeschouwers na een scrimmage voor het VC doel de bal tegen de binnenkant van de paal opnieuw in het veld zagen belandden. Gelukkig viel het doelpunt aan de overkant wanneer een opnieuw zeer sterk werkende Verbert de bal niet in doel kon werken maar de ingevallen Slechten was goed gevolgd om de eindstand op het bord te zetten, 1-3.

VC Herentals won dus met 1-3 bij de buren van Linda Olen, een gevleide zege, maar de punten keren wel terug naar St.- Janneke.

Na de wedstrijd vernomen we nog minder goed nieuws van Thomas Van Der Schraelen die tijdens de rust naar de spoeddiensten van het Herentalse ziekenhuis werd gevoerd. Daar werd volgens de eerste informatie een barst in de schouder vastgesteld waardoor Thomas in deze belangrijke competitieweken er niet kan bij zijn. We wensen hem langs deze weg alvast een spoedige revalidatie toe.

VCH speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; De Swert Birger; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; Van De Weyer Dries; Van Genechten Steven; Slechten Jochen.

Doelpunten: 39e Van Ouytsel Jeff 1 – 0 ; 45e Heylen Gerd 1 – 1 (pen.) ; 77e Wouters Thomas 1 – 2 ; 87e Slechten Jochen 1 – 3.