VC Herentals kreeg van buur Linda Olen een oplawaai van jewelste te verwerken. Met een fel vertimmerd elftal en een zeer jonge bank trachtte trainer De Busser de positieve resultaten van de laatste weken door te zetten.

De realiteit draaide echter helemaal anders uit.

Nochtans was de eerste kans voor de bezoekers waar Van Brantegem de bal van zijn tegenstander afsnoepte maar zijn voorzet werd ter nauwer nood van de lijn gekeerd.  De thuisploeg herstelde al snel het evenwicht en kon enkele keren dreigen via stilstaande fases. 

Er werd ook eenmaal gescoord maar dat doelpunt werd terecht afgekeurd voor een fout op doelman Maes.  Even na het kwartier kwam rood-wit nog eens gevaarlijk opzetten via Moons die met een knappe dribbel en dito schot uitpakte, Marien bokste de bal in de voeten van Benijts die van kortbij niet kon afwerken. 

Herentals leek de match in handen te nemen met een mooie tik tak combinatie waarbij Bertels de bal voor doel lepelde maar de aanstormende Verbert millimeters te kort kwam om af te werken. 

De wedstrijd ging goed heen en weer en ditmaal had Maes een knappe redding in huis om een schot van Van Hemelen onschadelijk te maken.  Even later kon Van Hemelen toch juichen wanneer hij met een hard schot Linda Olen op 1-0 bracht. 

Herentals kon moeilijk tot niet in zijn spel komen en het was de thuisploeg die de wet dicteerde.  De ingevallen Oltenfreiter testte de vuisten van doelman Maes.  Een dekkingsfout luidde het tweede Olense doelpunt in waar Van Hemelen er alweer als de kippen bij was om de ruststand op het bord te zetten.

Linda verplettert VC in 2e helft

In de 2e helft ging het voor VCH van kwaad naar erger.  De 3-0 volgde al snel wanneer op de linkerflank enkele verdedigers in de wind worden gezet en de bal strak voor doel werd getrokken. D’Huyvetter probeerde de bal nog te ontzetten maar deze belandde ongelukkig in eigen doel.  Wouters (ex-Linda) probeerde met een voorzet-schot nog tegen te prikken maar het kalf was al lang verzopen. 

Zeker wanneer nog geen minuut later de 4-0 werd gescoord door Van Hemelen die alweer veel te veel vrijheid kreeg en al te gemakkelijk mocht scoren. 

Dat de 5-0 ging vallen was een zekerheid, de vraag was enkel wanneer dit ging gebeuren.  Na een schot dat de dwarsligger rakelings scheerde was Van Hemelen er alweer als de kippen bij om Maes met een lobbal te verslagen.  Even later kreeg deze speler een welverdiende applausvervanging.  

Het scoreverloop veranderde gelukkig niet meer want Herentals was totaal niet bij machte om ook maar het minste gevaar te creëeren.  Wanneer de Olense spitsen zich dan ook nog eens mochten uitleven bij de Herentalse opendeurdagen viel de rekening voor rood-wit zeer zwaar uit.  Ondanks een rist afwezigen mag dit geen excuus zijn om met deze score huiswaarts te keren. 

Anderzijds moet deze pandoering voldoende energie geven om volgende week zich dubbel en dik te plooien in de zeer moeilijke verplaatsing naar Antonia.   

VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Spiessens Bart;  Verwimp Stef;  Bertels Jurgen; Benijts Kristof; Van Brantegem Nathan;  Moons Damien;  Verbert Jonas;  D’Huyvetter Timo;  Van Peer Nick

Bank:  Van Aelst Ben;  Verlinde Lode;  Raeymaeckers Kai;  Dolfijn Benoit. 

Vervangingen:  62e  Kai Raeymaeckers voor Nick Van Peer ;  80e  Lode Verlinden voor Damien Moons;  85e  Benoit Dolfijn voor Kristof Benijts.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / NNieuws ThalsFM.

Straks meer met Ludo Coenen en foto's.