Naar aanleiding van haar honderdste verjaardag wenst Lions Clubs International (LCI*) wereldwijd tegen 2018 meer dan 100 miljoen mensen in nood te helpen rond vier thema's: Zicht-Jeugd-Honger-Milieu. Ondertussen staat de teller al op meer dan 140 miljoen bereikte mensen.

De Lions en Leo clubs in België dragen hier hun steentje aan bij via diverse lokale projecten en initiatieven. Zo zal als klap op de vuurpijl op zondag 26 maart 2017 nationaal een gemeenschappelijke activiteit worden opgezet rond zwerfvuil ruimen en boomplanten al dan niet gecombineerd met leuke acties.

De Vlaamse Lions en Leo clubs engageren zich hierbij om - samen met jeugdverenigingen, sportclubs en relaties uit hun sociale werking - 4.000 deelnemers te mobiliseren om 50.000 bomen te planten op een 20-tal verschillende locaties doorheen Vlaanderen. Daarnaast worden straten, pleinen, parken, beken onder handen genomen door zwerfvuil op te halen.

De campagne stelt zich tot doel het belang van permanente zorg voor een toekomstige gezonde leefomgeving te beklemtonen door daadwerkelijke en concrete acties.

De Centennial actiedag wordt ondersteund door minister Schauvliege - Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw - die op de dag zelf aanwezig zal zijn in Knesselare. Weervrouw en milieudeskundige Jill Peeters is meter van het initiatief in Vlaanderen. Zij zal het initiatief ondersteunen in Steenokkerzeel.

In de provincie Antwerpen vinden er acties plaats in gemeenten Aartselaar, Brasschaat, Heist-op-den-Berg, Weelde en Zoersel. De leden van bijna 50 Lions en Leo clubs uit de provincie, zullen hieraan deelnemen, samen met familie, vrienden en leden van vele bevriende vzw's. In totaal zullen er tijdens deze actie in onze provincie meer dan 1.500 mensen (in heel België meer dan 4000) zich actief inzetten voor het milieu.

Voor de organisatie van deze nationale actiedag werkt Lions samen met het Vlaams agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de Bosgroepen in Vlaanderen, OVAM, en de VVSG.

Meer informatie kan worden gevonden op de websites van Lions www.lions100.orgen www.lions.be/lions100

De activiteiten kunnen ook worden gevolgd op twitter en facebook www.facebook.com/LionsCentennial112AB

Over Lions

*Na 100 jaar dienstverlening is Lions Clubs International (LCI) erkend als de grootste serviceclub en een van de grootste NGO's (niet gouvernementele organisatie) ter wereld met een netwerk van meer dan 1,4 miljoen leden in 46.000 clubs en 210 landen.

Via gerichte acties schonk de LCI Foundation sinds de oprichting in 1968 reeds zo'n 1 miljard dollar aan goede doelen. LCI heeft een zetel in de VN, Unicef, Unesco, WHO, FAO en de Raad van Europa.

In België telt Lions 281 clubs en meer dan 7500 leden. Vlaanderen heeft ongeveer 3900 leden en telt samen 124 clubs.

Voor verdere informatie over deze actie kunt u contact opnemen met:

Peter van Es - gewestvoorzitter - pvanes@avineon.com - 0475/60.89.47

Eddy Van Geel - gewestvoorzitter - eddy-vangeel@skynet.be - 0495/54.26.55