Zaterdagnamiddag reikte Lions Club Herentals bij Drisag cheques uit aan de winnende schoolklassen van het Lions-scholenproject rond sociale doelen.  Campus De Vesten uit Herentals was de overtuigende winnaar en mocht cheques van 1.500, 1.000 en 500 euro aan hun gekozen sociaal doel overhandigen.

Lions-voorzitter Marcel Smets : 'Door de jeugd te betrekken bij onze werking wensen en hopen wij ons devies “We Serve” beter te kunnen realiseren. Er is nog steeds veel leed in de wereld. Hier worden we door de nieuwsberichten continue over geïnformeerd. Lions Herentals ging op zoek naar lokale projecten waar we mee het verschil kunnen maken. Er werd van de leerlingen verwacht om een sociaal doel te kiezen, hun keuze te motiveren en de jury te overtuigen. De uiteindelijke prijswinnaars mochten mee namens Lions Herentals het sociale doel van hun project een cheque overhandigen. Campus De Vesten is onder stimulans van algemeen directeur Antonio Pascale meteen op de Lions-kar gesprongen.

Lions zoekt continu sociale projecten uit Neteland, ook rond dierenzorgorganisaties wordt gewerkt.  De leerkrachten waren naast de directie de stevige protagonisten.   Na 20 jaar zijn we met de schoolwedstrijd Franse taal gestopt.  Dit is een boeiende opvolger.'

Campus De Vesten : 'Waar leerlingen het verschil maken', sociaal engagement

De leerlingen van Campus De Vesten ontvingen als 1e prijs een cheque van 1.500 euro voor hun project 'De Dorpel' uit Herentals, de 2e prijs 1.000 euro gaat naar project Help Brandwonden Kids uit Mol en tenslotte 500 euro voor Horsespirit  Rescue uit Herselt.  De sympathieke leerlingen en directeur gaven meteen de cheques door aan de afgevaardigden.  De Dorpel financiert er het nieuwe onthaal van hun lokaal aan de St.-Waldetrudisstraat mee.

Directeur Antonio Pascale : 'Met dit tof Lions-project hebben we in onze school het groepsgevoel willen benadrukken, écht sociaal zijn, niet virtueel.  Onze leerlingen zijn zelf op zoek gegaan naar het sociaal doel, vakoverschrijdend.  Ze zijn allemaal een grandiose ervaring rijker en dat is waardevol.'