U bent hier

Lions Herentals Scholenproject finale digitale editie

Herentals | Neteland
28.05.2021 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

'In dit Lions-project wordt in overleg getreden met diverse scholen uit de regio van de club', zegt Sven Smouts, communicatie Lions Herentals.

'Er wordt samen met de directie en leerkrachten van elke school een project opgezet waarbij kleine groepjes leerlingen (3 tot 6) van de 3e graad sociale projecten mogen voorstellen aan de Lions club.

Vorig jaar gooide COVID roet in het eten en kon het scholenproject niet doorgaan.

Dit jaar was een "live" finale bij Drisag ook geen haalbare kaart en heeft Lions Herentals voor een digitale aanpak gekozen. De voorstellingen van de projecten werden digitaal opgenomen en werden door de jury in een zoom meeting geëvalueerd.

Dit jaar waren er 27 deelnemende groepen, 15 van het KvRI, 8 van De Vesten en 4 van Sint Calasanz.

Alle groepen hebben hun beste beentje voorgezet en hebben ondanks alle beperkingen door Covid wederom hun betrokkenheid getoond bij de projecten door het doen van vrijwilligerswerk en door met veel creativiteit promotie te maken en geld in te zamelen voor hun goede doel.

In totaliteit is er een bedrag ingezameld van meer dan €6.200 en sommige acties waren niet eens afgesloten.

Het was voor de jury weer een zeer moeilijk proces om uit de ingediende 27 projecten de 6 prijswinnaars te selecteren. Uiteindelijk is het ons natuurlijk toch gelukt.

De hoofdprijs van 1.500 euro gaat dit jaar naar De Verhalenweverij van De Vesten.
De 2e prijs van 1.000 euro gaat naar CKG Lentekind van Het KvRI.
De 3e prijs van 750 euro gaat naar Jolien Rayen van De Vesten
De 3 troostprijzen van 500 euro gaan naar Soulhorses van Sint Calasanz, CIG van De Vesten en Love to Move van KvRI.

De prijswinnende projecten:

De Verhalenweverij (www.verhalenweverij.be) is een organisatie uit Herentals die leesplezier in het Nederlands wil bevorderen bij kinderen uit kansengroepen, kinderen met migratieachtergrond en anderstaligen.

CKG Lentekind (www.lentekind.be) is een onderdeel van Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning in Vlimmeren en biedt ouders hulp en begeleiding bij de opvoeding van hun kind als het door omstandigheden even wat moeilijker gaat.

Jolien Rayen uit Herentals lijdt aan DBA oftewel Diamond Blackfan Anemie en heeft recentelijk al voor een tweede keer stamceltransplantatie ondergaan. Het project wil helpen met het dragen van een gedeelte van de medische kosten.

Soulhorses (www.soulhorses.be) in Gierle is een VZW die zorg en ondersteuning biedt aan diegenen die dat behoeft. Het ritme op de natuurboerderij wordt voor een groot deel bepaald door de paarden die er leven en het onderhoud van het domein.

CIG (Centrum Integrale Gezinszorg) De Merode (www.terloke.be/gezinsondersteuning/cig-de-merode) te Kasterlee begeleidt al dan niet alleenstaande ouders en hun kinderen met als specifieke deskundigheid jong (tiener)ouderschap.

Love to Move is een VZW rond Louis, een 9 jarige jongen met hersenverlamming. Men zamelt geld in voor een Innowalk, een innovatief bewegingstoestel.

Lions Herentals hopen volgend jaar terug een "normale" editie te kunnen organiseren - www.lionsherentals.be

Foto: het winnende team van De Vesten met hun project "De verhalenweverij" / SV/ Nnieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto