Heel wat spanning zaterdagnamiddag tijdens de finale van het Lions Herentals  Scholenproject 2018 in de showroom van Drisag Office Furniture. Het  Kardinaal Van Roey-Instituut Vorselaar was heer en meester. Het behaalde de eerste twee prijzen en een vierde vermelding.

'Remi' van het KvRI mocht als Primus inter pares een cheque van €1.500 uit handen van Jasmine Steijlen, Gouverneur Lions District 112B, in ontvangst nemen. Hier en daar vielen er vreugdetranen.

De tweede prijs ging naar 'Tiele' - €1.000 - eveneens van het KvRI. Schepen Ingrid Ryken nam de honneurs waar.

Campus De Vesten behaalde met 'Beyond the moon' de 3e plaats.  Lions-voorzitter Marc Buytaert feliciteerde het team met een cheque van €750.

De 4e plaats was weggelegd voor 'G Basket' van het KvRI met een cheque van €500.  Campus De Vesten kreeg eveneens €500 voor 'AED'. kOsh Campus Bovenrij kreeg tenslotte €500 voor 'Jolien Rayen'.

Lions Herentals Scholenproject 2018

'34 groepen leerlingen uit het 5e leerjaar van kOsh Campus Bovenrij, Campus
De Vesten en Kardinaal van Roey Instituut hebben in een preselectie gestreden voor één van de 6 finaleplaatsen,' vertelt Marcel Smets, commissie-voorzitter Lions Scholenprojecten.

'De 34 groepen hebben zelf door hun creativiteit totaliteit meer dan €14.000 verzameld voor hun sociale doelen.  Lions Club Herentals is continu op zoek naar goede lokale sociale projecten en heeft daarvoor nu al voor het 6e jaar succesvol de hulp ingeroepen van de jeugd uit de omgeving van Herentals voor haar Lions Club Herentals Scholenproject.

Het totaal prijzengeld van €5.250 is bedoeld voor hun sociale doelen. Het Lions Club Herentals Scholenproject heeft ondertussen navolging gekregen bij andere Lions Clubs waaronder Lier, Westerlo en Turnhout', besluit  Marcel Smets.

Guy Verellen /NNieuws ©