Al voor de 8e keer organiseerde Lions Club Herentals haar scholenproject. Een project dat start in september met een bezoek door een aantal Lions leden aan de middelbare scholen in de omgeving van Herentals.

Marcel Smets, Lions Herentals : 'Tijdens dit bezoek wordt de hulp ingeroepen van leerlingen van het 5e leerjaar in de zoektocht naar sociale projecten in de nabije omgeving waar we als Lions met een kleine financiële bijdrage het verschil kunnen maken.

Middels dit project wil Lions Club Herentals vooral ook betrokkenheid creëren bij de jongeren voor deze sociale doelen.

Dat jongeren hun hart op de juiste plaats hebben zitten wordt ook nu weer in deze editie van het Lions Scholenproject bewezen. Totaal hebben 23 groepen uit 4 middelbare scholen (De Vesten Herentals, KOSH Herentals, Kardinaal van Roey Instituut Vorselaar en Sint- Calasanz Nijlen) deelgenomen.

Begin maart heeft een delegatie van de Lions Club Herentals de verschillende projecten gejureerd en daar 6 finalisten uit geselecteerd voor de finale.

Het zijn niet alleen de 6 finalisten die geweldig werk hebben geleverd. Alle deelnemende 23 groepen hebben een geweldige inzet en betrokkenheid getoond. Er zijn heel wat dagen vrijwilligerswerk gepresteerd en verder toonden de jongeren ook hun ondernemerstalent.

Er werden diverse verkoopacties opgezet van o.a. hot dogs, snoepgoed, brownies, cup cakes, tote bags, sweaters, .......  Totaal hebben deze acties die de jongeren op touw hebben gezet voor hun goede doelen meer dan 10.000 euro opgeleverd.

Het grote sluitstuk van het Lions Scholenproject is ieder jaar opnieuw de finale waar de finalisten voor een breed publiek en in het bijzijn van hun goede doelen, hun project mogen presenteren.

Deze finale zou gisteren plaatsvinden, zaterdag 28 maart @ Drisag, maar gezien de omstandigheden zal het duidelijk zijn dat we dit hebben moeten annuleren. Gezien het nog niet duidelijk is wanneer de scholen opnieuw open gaan, heeft Lions Club Herentals besloten dit jaar de prijzen te verdelen op basis van de 1e jurering.

De uitslag :

1e prijs voor een bedrag van 1.500 euro gaat naar JOTH (KvRI)
2e prijs voor een bedrag van 1.000 euro gaat naar Emiliushoeve (De Vesten)
3e prijs voor een bedrag van 750 euro gaat naar De Wijngaard (KvRI).

De 3 troostprijzen van 5.000 euro gaan naar To Walk Again (KOSH), Don't Hide Inside (Sint Calasanz) en Pulderbos (De Vesten).

Lions Club Herentals bedankt alle leerlingen en leerkrachten die deze editie, ondanks de omstandigheden, tot een groot succes hebben gemaakt.

Lions Herentals dankt alle deelnemende groepen en scholen voor hun onvoorwaardelijke inzet', besluit Marcel Smets.

'Wij kijken uit naar de volgende editie 2021.'

Foto's editie 2019 / archief Nnieuws.