Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lionsclub beloont studenten tijdens finale van scholenproject 'Allemaal winnaars op de Berg'

Lions Zuiderkempen
Lionsclubs Juweel der Netevallei en Zuiderkempen Heist Westerlo nodigden de finalisten, hun leerkrachten, ouders en projectbegeleiders uit voor de laatste ronde van de 6e jaargang Scholenproject.
 
Het werd een finale tussen het Heilig-Hart, Sint-Lambertus beide uit Heist, De Dalton scholen, SILA beiden uit Westerlo.
 
“Ze zijn allemaal winnaars”, zegt een zichtbaar trotse Lions Zuiderkempen voorzitter Kristof Steegmans.
 
'Eerder op de avond hadden de leerlingen die de finale gehaald hadden laten zien dat er veel betrokkenheid en warmte zit in hun projecten. De 8 projecten in de finale werden voorgesteld, het ene met een heel persoonlijk toest, de andere met een duidelijke engagement.
 
Daarna was het aan de jury om de uitslag te bepalen en de uitslag bekend te maken. De leerlingen ontvingen een cheque tussen de 250 en 1.250 euro die ze kunnen besteden bij de verdere uitbouw van hun project.
Op de aansluitende receptie verzorgd door leerlingen van het IMG uit Heist waren er niets dan blije gelukkige gezichten.
 
We mogen gerust fier zijn op de inzet van deze jongens en meisjes die met hun GIP (Geïntegreerd project) getoond hebben.

Het scholenproject is destijds ontstaan bij de Lions collega's in Herentals en is hier verdergezet met scholen uit Heist en Westerlo.

 
De insteek is duidelijk om leerlingen de kans te geven (h)erkend te worden voor hun engagement, in onze gemeenschap. Ze net dié prikkel te laten ervaren wat "iets doen voor een ander" betekent als ze er met twee voeten instaan.
 
Het prijzengeld dat naar de winnaars gaat is integraal bedoeld voor het door hen gekozen doel. Begeleiders op school en het gekozen project zorgen samen voor een unieke ervaring in hun stappen naar het worden van
een betrokken burger.'
Lions Zuiderkempen

Deel dit artikel