U bent hier

Lionsleden van zes clubs samen op de planken met ‘Bloed op witte smoking’ voor vzw SOFHEA

Herentals | Kempen regio | Lier regio | Westerlo
31.10.2018 - 17.06u
Door: Mark Jaspers

Zes plaatselijke Lionsclubs slaan de handen in elkaar om samen een theaterstuk te realiseren en op te voeren. De allereerste betrachting is geld inzamelen voor SOFHEA vzw die steun verleent aan patiënten die getroffen zijn door levensbedreigende bloedaandoeningen.

Het tweede doel van het ludieke theaterstuk is: samen veel plezier beleven. 'Bloed op witte smoking' wordt opgevoerd in CC Vredeberg in Lier en in 't Schaliken in Herentals.

Het idee om een ludiek theaterstuk op te voeren, komt van Lau Van Mol (Zandhoven Land Van Playsantië). Hij deed reeds ervaring op als organisator en regisseur van een reeks theatervoorstellingen met leden van de Tandheelkundige Club van Antwerpen, een afdeling van het " Verbond der Vlaamse Tandartsen ".

De repetities verlopen naar wens en de regisseur is alvast bijzonder enthousiast. Vooral ook omdat zes clubs van Lions (Heist-Westerlo Juweel der Netevallei, Herentals, Herentals De Lakenpoortse, Lier Twee Neten, Zandhoven Land Van Playsantië en Zuiderkempen Heist Westerlo) samenwerken.

"Het is ook voor ons een experiment. Gewoonlijk organiseert elke club op zichzelf iets voor hun eigen sociale projecten. Nu proberen we om eens iets samen te doen en buiten de grenzen van de club te treden. Vriendschapsbanden smeden is daarbij zeer belangrijk. Voor mij persoonlijk is zo'n toneelstuk organiseren en regisseren een soort 'ziekte'. Ik vind het fascinerend hoe je met een hele groep een gemeenschappelijk doel kan bereiken."

Geld voor SOFHEA vzw

De integrale opbrengst gaat naar SOFHEA vzw. Jasmine Steijlen (Herentals De Lakenpoortse) geeft toelichting bij die keuze."Het is vandaag echt niet makkelijk om geld in het laadje te krijgen voor goede doelen. Maar het blijft hoedanook bijzonder belangrijk. Er zijn immers nog veel sociale noden in onze maatschappij.

Wij kozen dit keer voor SOFHEA vzw, voluit het Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen, werd opgericht in 1986. SOFHEA verleent steun op sociaal, psychologisch en financieel vlak aan patiënten die getroffen zijn door levensbedreigende bloedaandoeningen, zoals leukemie, lymfeklierkanker of ziekte van Kahler (myeloom).

Daarnaast stimuleert SOFHEA het onderzoek naar nieuwe bronnen van stamcellen en de ontwikkeling van persoonsgerichte therapieën met zo weinig mogelijk neveneffecten."

Productieleider Peter Van Es realiseert zich zeer goed dat zo'n project heel veel engagement vraagt van de deelnemers.

"Maar dat is nu precies het moto van Lions, 'We Serve'. We zijn er niet vies van om onze handen uit de mouwen te steken. Ik ben het volledig met Lau eens dat het om nog veel meer draait. Het is uiteindelijk ook een van de doelstellingen van Lions om de onderlinge vriendschapsbanden te versterken en daar is een toneelstuk uitermate geschikt voor.

"We willen aan de buitenwereld tonen waar Lions echt voor staat. We hopen dat iedereen familie en vrienden warm maakt om naar de voorstelling te komen kijken. We willen tonen dat de activiteiten van Lions interessant en plezierig zijn."

Het verhaal, geschreven door Johan Van Rooy (Lions Lier Twee Neten) start met een gezellige bijeenkomst in een kleine hostellerie. Ergens diep in de Ardennen.

Bedoeling van de illustere aanwezigen is om de jaarlijkste Lionsconventie voor te bereiden. Het verdere verloop is echter minder gezellig. Maar na veel misverstanden en onvoorziene verwikkelingen komt alles toch weer helemaal goed. Iedereen geniet zonder twijfel met volle teugen van de muzikale climax!

Voorstellingen vinden plaats op 22, 23 en 24 november in CC Vredeberg in Lier en op 14 december in CC 't Schaliken in Herentals.
Info of vragen: toneellions@gmail.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto