Li’s Verheyden uit Heist-op-den-Berg, masterstudente Journalistiek aan de HUB, heeft vrijdag de Prijs van de Minister van Media in de wacht gesleept.   Mediaminister Lieten reikte de prijs al voor de 3e keer uit tijdens de Nacht van de Journalistiek.
Alle deelnemers moesten een stuk schrijven rond diversiteit. Met haar artikel ‘Levenslange stilte.
Portret van een man met een voet in twee werelden’ schreef Li’s over de ervaringen van een man die doof werd.  Al 32 jaar is hij doof. Bart (35) groeide op in een horende wereld met horende ouders, partner en kinderen. Pas op zijn twintigste ontdekte hij de dovenwereld en zichzelf. Een portret van een man met een voet in twee werelden.

Levenslang
In 1980 viel het verdict: levenslange stilte. De oorzaak: een hersenvliesontsteking. De schade was onherstelbaar. Alleen rechts had Bart nog enkele gehoorresten, ruis. Het leven van de driejarige jongen en zijn ouders veranderde voorgoed. In zijn eerste drie levensjaren had hij nog leren praten, en daarom raadden de logopedisten aan hem te laten opgroeien in de horende wereld. Contact met gebarentaal zou zijn Nederlandse taalontwikkeling belemmeren en hij zou steeds meer buiten de maatschappij komen te staan. Een dovenschool was dus geen optie. Tot zijn vijftiende lukte die integratie in de horende wereld vrij vlot. Met wat geluk verstond hij de leerkracht en anders beredderde hij zich met notities van vrienden.