Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Live uitslagen, liveblog en een verkiezingsmarathon: zo volg je KIES24 op de voet bij VRT NWS

VRTNWS

Bij VRT NWS zit je op de eerste rij voor uitslagen, live verslaggeving en duiding en analyse op verkiezingsdag. "We maken er een heuse verkiezingsmarathon van. Lees mee waar en hoe je alles kan volgen.

Op onze site en in de app van VRT NWS zit je onder meer goed voor de eerste uitslagen. Die zal je op de homepagina terugvinden, maar je krijgt ook meteen een pushbericht wanneer de eerste uitslag binnenkomt.

Op de uitslagenpagina kan je zelf de resultaten uit jouw gemeente of provincie opzoeken. Je ontdekt er wie de meeste stemmen kreeg en je kan zelf je coalitie samenstellen. 

 

Een handige nieuwigheid is de 'live activiteit'. Dat is een melding op het vergrendelscherm van je smartphone. Als je VRT NWS-app up-to-date is, krijg je die voor het eerst automatisch te zien wanneer de eerste officiële uitslag binnenkomt. 

 

Radio

Uiteraard kan je ook terecht op Radio 1, met dus de verkiezingsmarathon van 7 tot 10 uur. Vanaf 13 uur gaat het non-stop door tot middernacht. Verslaggevers staan in stembureaus en brengen de eerste reacties van op de partijbijeenkomsten, in de studio houden we je op de hoogte met belangrijke resultaten en duiding bij die verkiezingsuitslagen. 

Daarnaast zijn er natuurlijk de klok rond updates in het radionieuws en op Radio2 krijg je de hele namiddag updates en om het halfuur is er regionaal verkiezingsnieuws. (VRTNWS)

VRTNWS

Deel dit artikel