De Google Translate-applicatie die het mogelijk maakt om teksten te vertalen door er gewoon met je smartphone over te gaan, ondersteunt binnenkort ook het Nederlands. Dat heeft Google zelf bekendgemaakt. Momenteel kan er wel enkel van en naar het Engels worden vertaald.

Begin dit jaar startte Google Translate met een bijzondere nieuwe functie. Een stukje tekst kon vanaf dan eenvoudig weg en live worden vertaald door met de camera van je smartphone over een stukje tekst te gaan. Handig als je in het buitenland de wegwijzers wil begrijpen of als je op restaurant graag weet wat je gaat bestellen.

Aanvankelijk kon de applicatie enkel overweg met het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees en Russisch. De internetgigant voegt daar nu nu twintig extra talen bij, waaronder het Nederlands. Vertalingen kunnen voorlopig wel enkel van en naar het Engels.

Naast het Nederlands zitten ook het Bulgaars, Catalaans, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Filipijns, Fins, Hongaars, Indonesisch, Litouws, Noors, Pools, Roemeens, Slowaaks, Zweeds, Turks en Oekraïens bij de update. Ook eenzijdige vertalingen van het Hindi en Thai naar het Engels zijn mogelijk.

De update van de applicatie, waar de twintig nieuwe talen in vervat zitten, wordt de komende dagen beschikbaar gemaakt. (vrt)