U bent hier

L&J Theater brengt komedie 'Geestig' naar jubilerend Bobbejaanland Theater

Kasterlee | Kempen regio | Neteland
19.11.2021 - 02.38u
Door: Herman Gezelle


Na 'Ja Zuster, Nee Zuster!' en 'Cabaret' brengt L&J Theater uit Lichtaart vanaf 26 november met 'Geestig' voor de derde keer een voorstelling in het legendarische Theater van Bobbejaanland, dat in december zijn 60ste verjaardag viert.

'Geestig', origineel getiteld 'Blithe Spirit', is een komedie van schrijver Noël Coward uit 1941. Het is een monument in de Britse theatercultuur.

Met een eerste speelperiode op het Londense West End van maar liefst 1.997 voorstellingen is het een van de meest succesvolle theaterstukken ooit geschreven.

De gevatte humor, het bovennatuurlijke thema en de sfeer waarin het verhaal zich afspeelt bieden de basisingrediënten voor een heerlijke, grappige, maar toch spannende voorstelling waarin niets is wat het lijkt.

In 'Geestig' volgen we Charles Condomine, een beroemde scriptschrijver die op zoek is naar ideeën voor een nieuwe film. Wanneer hij op een dag het wereldberoemde medium Madame Arcati ontmoet en hij haar bij hem thuis uitnodigt om een seance te houden, lijkt het erop dat hij die avond genoeg inspiratie kan opdoen als basis voor zijn nieuwe film. Ten minste, dat is de bedoeling...

Charles en zijn tweede vrouw Ruth nodigen hun goede vrienden Dr. Bradman en zijn vrouw Violet uit om samen de seance te houden. Ongelovig voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft, beginnen ze samen met Madame Arcati aan een rondje geesten oproepen.

Wanneer de tafel heeft bewogen en Madame Arcati al zingend in trance is geweest, lijkt er op het eerste gezicht niets gebeurd te zijn. Tot plots de geest van Elvira, de overleden eerste vrouw van Charles, het huis komt binnenwaaien en de boel op stelten komt zetten.

Regisseur Lode Bertels is blij dat na een jaar uitstel de voorstellingen eindelijk kunnen worden opgevoerd: "Deze productie stond oorspronkelijk in november 2020 op de planning, maar moest noodgedwongen worden uitgesteld.

We hebben gekozen voor een komedie, omdat we vonden dat na alle coronamiserie ons publiek wel een avondje zorgeloos lachen kon gebruiken. We hopen dat het publiek ook dit jaar weer onze mix van een fascinerend verhaal, een goede cast en knappe decors en kostuums kan waarderen!"

Door het uitstel vallen de voorstellingen nagenoeg samen met de 60ste verjaardag van het Bobbejaanland Theater.

Op 31 december 2021 is het immers exact 60 jaar geleden dat de deuren van het Theater openden voor de feestelijke opening van Bobbejaanland.

"We zijn dan ook ontzettend trots dat we 60 jaar na de opening onze voorstelling kunnen spelen op de planken waar het voor Bobbejaan Schoepen en Bobbejaanland allemaal begon," aldus Lode Bertels.

'Geestig' speelt op 26, 27, 28 november en 3 en 4 december in het Bobbejaanland Theater.

Aan de ingang wordt gecontroleerd op het Covid Safe Ticket en tijdens het bezoek aan de voorstelling en de foyer geldt de mondmaskerplicht. De voorstellingen staan los van een bezoek van het park, dat op dat moment in winterpauze is. Tickets zijn online te koop via www.lenjtheater.be.

Contact:
Lode Bertels – Productie en regie - lodebertels@lenjtheater.be

imageMeer nieuws

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 07.12.2021 - 10.53u

Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen

 Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 20.29u

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals
Herentals | Nationaal | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.46u

Eurobiljetten krijgen make-over, (en iedereen mag mee bepalen hoe ze er zullen uit zien)

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.12.2021 - 18.42u

Robert Walters : 'Een loonsverhoging vragen via Teams of Zoom: hoe doe je dat?'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 16.15u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto