LMJ Construct uit Turnhout viert op 1 april haar tienjarig bestaan. De directie liet voor deze gelegenheid taart aanrukken om samen met het personeel te klinken op de toekomst.

"Luc Van Gorp en ikzelf waagden 10 jaar geleden de sprong in het duister. Het waren toen woelige economische tijden. Onze rijke ervaring in de automotive sector, passie en durf resulteerden in een gezond en stabiel familiebedrijf met 20 medewerker. Ook onze twee zonen Rik en Carl staan mee aan het roer", vertelt Martine Noyens.

LMJ Construct staat voor 'Luc' Van Gorp, 'Martine' Noyens en hun 'jongens' Rik en Carl. 'Construct' verwijst naar de oorspronkelijke activiteit van de onderneming, nl. het bouwen van aanhangwagens en carrosserieopbouw voor vrachtwagens.

Uitbreiding van het gamma

"Bij de oprichting bouwden we alles zelf, volledig op maat van de individuele wensen van elke klant. Door de jaren heen zijn we afgeweken van de constructeurstatus, maar we bieden nog steeds bedrijfsvoertuigen voor de vakman.

Soms is dat maatwerk uit de eigen werkplaats (BE-trailers en bedrijfsvoertuigen met een laadvermogen tot 10 ton), soms zijn het standaard oplossingen uit het gamma bedrijfsvoertuigen dat we invoeren of een combinatie van aangekochte producten met gepersonaliseerde aanpassingen. Door deze uitbreiding van ons gamma kunnen we heel snel inspelen op de noden van onze klanten."

In eigen atelier worden inrichtingen en uitrustingen, renovaties, transformaties en service van nieuwe of bestaande bedrijfsvoertuigen uitgevoerd.

Toekomstplannen

Nadat in 2016 een nieuw bedrijfspand in gebruik werd genomen aan de Industriedijk in Turnhout, heeft LMJ Construct opnieuw bouwplannen. "Volgend jaar starten we met de bouw van een bijkomend bedrijfspand om onze constructiewerkplaats en de serviceafdeling voor periodiek onderhoud en transformaties te versterken" vervolgt commercieel verantwoordelijke Carl Van Gorp. De uitbreiding zal ook aanleiding zijn tot het aanwerven van nieuwe medewerkers.