U bent hier

LOGO Kempen : 'Alle 27 Kempense gemeenten klaar voor 'Bewegen op Verwijzing' - de 11 Kempense coaches ook'

Kempen regio | Neteland
19.10.2021 - 09.48u
Door: Herman Gezelle

Een duwtje nodig om meer te bewegen? Dan kan je voortaan terecht bij één van de 11 Kempense Bewegen Op Verwijzing-coaches.

Inmiddels hebben alle 27 gemeenten in de Kempen ingetekend om van start te gaan met 'Bewegen Op Verwijzing', een project dat mensen die onvoldoende bewegen op weg helpt naar een actiever en gezonder leven.

De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico - op doktersverwijzing - in beweging krijgen, dat is de bedoeling van Bewegen Op verwijzing.

Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij cardiovasculaire ziekten, diabetes, hypertensie, kanker, osteoporose, depressie, sarcopenie, enz.

Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt ook met COVID-19 in verband gebracht. Redenen genoeg om patiënten aan te sporen tot meer beweging. Hoe? Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat.

Een Bewegen Op Verwijzing-coach maakt samen met de deelnemer een beweegplan op maat en motiveert om dit beweegplan uit te voeren en vol te houden. Inmiddels zijn 11 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief in de Kempen.

Hoe gaat een coach te werk?

Vooral: op maat, mét een laagdrempelige, persoonlijke aanpak. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft hem of haar motiveren en aanmoedigen.

Het doel is om thuis en in de dichte omgeving meer beweegmogelijkheden te vinden. De coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Een project met bewezen effect Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, o.a. in samenwerking met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Logo's, dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. 

Bewegingscoaches in de Kempen Wil jij iemand een duwtje in de rug geven om meer te bewegen?

Heb je zelf nood aan meer beweging en weet je niet goed hoe eraan beginnen? Ga op zoek naar een Bewegen Op Verwijzing-coach actief in jouw buurt.

Wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching  wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Contacteer je huisarts of neem zelf contact op met de coach in jouw buurt.

Meer weten? Voor meer info kan je terecht op de website van het Instituut voor Gezond Leven: www.bewegenopverwijzing.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto