Het lokaal bestuur Herenthout heeft deze week beslist dat de maandelijkse markt van 25 augustus en de jaarlijkse braderij die normaal gezien ook dan zou doorgaan (van 21 tot en met 25 augustus), worden geannuleerd om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

De Nationale Veiligheidsraad en de provinciegouverneur hebben in het kader van het sterk stijgend aantal corona-besmettingen in de voorbije twee weken enkele bijkomende en verstrengde maatregelen genomen.

De markten worden in principe niet verboden, maar er worden bijkomende voorwaarden opgelegd welke momenteel in Herenthout niet kunnen worden gegarandeerd.

Het verplichte individueel bezoek met mondmasker, de maximale winkelduur van 30 minuten en het verbod op consumptie van voeding en drank staan bovendien ook ver verwijderd van wat de Herenthoutse markt en braderij zo typeert en aantrekkelijk maakt.

Door de snelle en doorgezette verspreiding van het virus in de provincie, en omdat de handhaving van de bestaande en bijkomende maatregelen onvoldoende kan gegarandeerd worden, werd in overleg met de crisis-cel Neteland en met de noodplanningscoördinatoren besloten tot afgelasting.

Dit was een moeilijke beslissing maar het lokaal bestuur vraagt begrip. De veiligheid en de gezondheid van onze inwoners komen op de eerste plaats.'