U bent hier

Lokaal bestuur geeft het vroegere Convent op het Begijnhof in erfpacht

Herentals
28.10.2020 - 16.44u
Door: Mark Jaspers

De zitting voor de toewijzing van de erfpacht van het vroegere Convent (Begijnhof 17) heeft plaats op maandag 16 november om 18u in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35) Geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven via een mail naar patrimonium@herentals.be. Geef uw naam, telefoonnummer en het aantal aanwezigen (inclusief uzelf) op.

De stad geeft opnieuw een woning op het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17 waar vroeger dienstencentrum 't Convent gevestigd was.

Deze woning kan, naast bewoning, ook voor andere functies gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een horecazaak in te richten of een kleine winkel, een tentoonstellingsruimte, een kunstatelier, een fotostudio, ...

De voorwaarde is dat de functie geen hinder voor de omgeving en extra autoverkeer met zich meebrengt. Houd er ook rekening mee dat u verplicht bent om de woning met eigen middelen te renoveren volgens de voorschriften van Onroerend Erfgoed.

De erfpacht wordt tijdens een openbare zitting toegewezen aan de hoogste bieder. De zitting vindt plaats op maandag 16 november 2020 om 18 uur in de raadzaal van het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

Hieronder vindt u meer informatie over de woning en de voorwaarden van de erfpacht. U kunt de woning bezichtigen op weekdagen tussen 9 en 16 uur. Daarvoor maakt u een afspraak met de dienst patrimonium (tel. 014-28 50 50, patrimonium@herentals.be).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto