U bent hier

Lokaal bestuur Grobbendonk brengt buren samen via Hoplr

Grobbendonk
30.08.2019 - 08.05u
Door: Mark Jaspers

In september lanceert het lokaal bestuur van Grobbendonk Hoplr. Hoplr is een online, besloten buurtnetwerk waarop inwoners berichten kunnen plaatsen en lezen die alles met het buurtleven in Grobbendonk en Bouwel te maken hebben.

Op die manier kan men de buren beter leren kennen, spullen uitwisselen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en activiteiten en nog veel meer.

Het platform is gratis en reclamevrij.

'Gemeente in 4 buurten opgedeeld die elk hun besloten netwerk krijgen'

'Onze gemeente wordt in 4 buurten opgedeeld die elk hun besloten netwerk krijgen', zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).  'Vanaf de eerste week van september krijgen alle inwoners een brief in de bus met alle instructies die nodig zijn om te registreren.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van alle geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur van Grobbendonk zal berichten kunnen plaatsen in de buurten, maar heeft verder geen inkijk.

Die 'externe' berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enz. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven.

Het lokaal bestuur neemt dus wel het initiatief - om sociale cohesie en betrokkenheid in Grobbendonk en Bouwel te stimuleren - maar het platform is echt van de buurt.

Hoplr wordt al in 900 andere Belgische en Nederlandse buurten gebruikt, goed voor 200.000 Hoplr-buren. Ook andere steden en gemeenten gebruiken het om te communiceren met hun inwoners, zoals Brugge, Mechelen, Sint-Niklaas, Ranst, Olen,...

De feedback is daar erg lovend.

Zelf niet woonachtig in onze gemeente en jouw bejaarde ouders wel? Help hen even met registreren en vraag via het platform ineens aan hun buren om hen te helpen met een klusje of boodschap of gewoon om een oogje in het zeil te houden.'

Infoavond voor de inwoners

'Op woensdag 25 september om 19.00 uur organiseren we een infoavond over Hoplr in de raadzaal van het gemeentehuis (Boudewijnstraat 4, Grobbendonk). Inwoners kunnen inschrijven voor deze avond via info@grobbendonk.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto