U bent hier

Lokaal bestuur Grobbendonk plaatst eekhoornbruggen

Grobbendonk
20.02.2019 - 08.36u
Door: Mark Jaspers

Na de veiligheid van de fietsers, met een gescheiden fietspad van de weg, houdt het lokaal bestuur Grobbendonk op de Herentalsesteenweg ook rekening met de veiligheid van overstekende dieren. Dierenwelzijn dus.

'Wie verder kijkt dan enkel de eekhoornbruggen en zijn oog laat vallen op de houten afrasteringen op bepaalde punten naast de weg, ontdekt dat ook met de dieren die enkel op de grond, en niet in de bomen leven, werd rekening gehouden', zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

'Onder de drukke gewestweg werden tunnels aangelegd waardoor kleine dieren zoals onder andere de egel zich zonder zorgen een weg naar de overkant kunnen banen.

Ons gemeentebestuur ging hiermee in op de vraag van Natuurpunt om in het bosrijke gebied langs de drukke N13 een veilige oversteek te voorzien voor eekhoorns en andere dieren. In het verleden verliep de oversteek voor deze ongelukkige dieren vaak met een fatale afloop.

Door deze hulpmiddelen hopen zowel het gemeentebestuur van Grobbendonk als de mensen van Natuurpunt hier de natuur en zijn leefwereld een handje toe te steken.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto