U bent hier

Lokaal bestuur Grobbendonk zet in op veilige schoolomgevingen en voert schoolstraten in vanaf 13/5

Grobbendonk
10.05.2019 - 12.41u
Door: Mark Jaspers

Het lokaal bestuur van Grobbendonk zet in op veilige schoolomgevingen en voert schoolstraten in vanaf 13 mei in Bovenpad (Grobbendonk) en Berdenweg (Bouwel).

In september 2018 werden Bovenpad en Berdenweg als schoolstraten ingericht bij wijze van proefproject. Uit een evaluatie van het project bleek dat 90 % van de ouders en de inwoners van deze straten, het initiatief positief onthaalden.

De veiligheid van de schoolgaande kinderen en dit positieve resultaat hebben de doorslag gegeven om deze schoolstraten definitief in te voeren vanaf maandag 13 mei. Het lokaal bestuur heeft zoveel mogelijk rekening gehouden met alle gemaakte opmerkingen en bevindingen.

In een schoolstraat wordt op woensdag tussen 11.55 uur en 12.20 uur en op weekdagen tussen 8.15 en 8.40 uur en tussen 15.15 en 15.40 uur, geen gemotoriseerd verkeer toegelaten met uitzondering van:

Bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of van wie de garage in die straat gelegen is.

Prioritaire voertuigen wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt.
Voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de wegbeheerder.
Zij moeten wel stapvoets door de straat rijden.

Bovendien zijn ze verplicht om de doorgang vrij te laten voor de voetgangers en fietsers, hen voorrang te verlenen en er zo nodig voor te stoppen. Ze mogen de voetgangers en fietsers niet in gevaar brengen of hinderen.

Het lokaal bestuur hoopt met deze maatregel leerlingen (en uiteraard ook de ouders) te motiveren om vaker met de fiets of te voet te komen. Op deze manier werken we mee aan het project 'Gezonde gemeente' en zorgen we voor het milieu.

Burgemeester Marianne Verhaert zal in het begin persoonlijk zorgen voor het afsluiten van de schoolstraat in Bovenpad in Grobbendonk. Zij doet dit voor het eerst op maandag 13 mei a.s. Vrijwilligers zijn echter welkom om haar te helpen!

Meer info:
Dienst mobiliteit, tel. 014 50 78 93

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto