U bent hier

Lokaal bestuur hervormt adviesraden

Herentals
17.09.2019 - 14.05u
Door: Herman Gezelle

Het stadsbestuur wil een vernieuwde, meer actuele en werkbare manier organiseren waarop burgers advies kunnen verlenen aan de stad, over belangrijke thema's in de stad en de deelgemeenten. Een van de belangrijkste veranderingen is daarbij de hervorming van de bestaande adviesraden.

'De afgelopen maanden is er gewerkt aan deze verandering', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'Het lokaal bestuur nam experten van Vormingplus onder de arm en stapte naar de huidige adviesraden en naar geïnteresseerde burgers. Dat gebeurde tijdens een inspiratieavond en een workshop. Op basis van deze ontmoetingen stelde Vormingplus een rapport op met aanbevelingen voor de stad, zodat zij haar nieuwe adviesstructuur in 2020 kan starten.

Het rapport geeft een beeld van de manier waarop de stad in de toekomst inspraak en advisering wil organiseren: een open structuur, aandacht voor ad hoc advies, actieve burgerparticipatie, geïntegreerde werking en een duidelijk ondersteuningskader.

Er is ook plaats voor de huidige adviesraden. Zij kunnen enerzijds via een vertegenwoordiger ook in de nieuwe adviesstructuur hun stem laten horen, maar anderzijds kunnen zij zich ook nog in werkgroepen verenigen als zij dit zouden wensen.

Ook de diverse activiteiten die de adviesraden de afgelopen jaren organiseerden, vergeet de stad niet. Deze activiteiten wil de stad blijven ondersteunen via de vernieuwde werkingssubsidies van de stad.

De stad informeert vandaag geïnteresseerden tijdens een informatieavond om 20u in de Lakenhal.' (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto