In het ontmoetingscentrum Lichtaart werden voor de 7de keer de laureaten uitzonderlijke culturele prestaties van de erkende cultuurverenigingen in de bloemetjes gezet.

Veertien verenigingen namen een oorkonde van het gemeentebestuur in ontvangst.

De cultuurverenigingen werden gekozen omwille van een prestatie die ze in het jaar 2020 en 2021 zelf geleverd hebben of omwille van de bijzondere inzet van één van hun leden. Door de coronacrisis werd de viering de voorbije twee jaren uitgesteld. Naast de oorkonde ontving elke vereniging ook een subsidie van 400 euro.

Deze cultuurverenigingen werden dit jaar gelauwerd voor hun prestaties in 2020 en 2021:

1. Fotoclub Visueel met de prestaties van André Gielis, wiens foto de eerste prijs kreeg in de fotowedstrijd van IOK, én de prestaties van Willy Thys en Guy Franck, de technische ploeg en de logistieke motor van de vereniging.
2. KF De Kempenzonen met de prestaties van Dennis Laenen, vaandeldrager en bestuurslid van de Tielense fanfare die al meer dan 50 jaar een grote verdienste is voor de vereniging.
3. KF De Kunstminnaars met de prestaties van Ronny De Peuter, Kris Praet, Paul Pauwels en Paul Van Reusel, de 4 resterende (bestuurs)leden die in 1971 hun carrière als muzikant zijn begonnen, én met de prestaties van Peter Van Houdt, de ondervoorzitter die over het sociale en het muzikale karakter van de vereniging waakt.

4. KF Vreugd in Deugd met de prestaties van Dirk Van Peer, de voorzitter en drijfveer van deze fanfare, én met de prestaties van Johan Peeters, lid sinds 1972 en gediplomeerd kok die o.a. de jaarlijkse mosselfeesten mee organiseert.
5. Okra Trefpunt Lichtaart met de prestatie van Jul Geysbreghs, verantwoordelijke voor het kaarten en het petanquen, én met de prestaties van Leo Leysen, de actieve oud-secretaris met een hart voor het organiseren van sportactiviteiten.

6. Ferm Lichtaart met de prestaties van Maria De Busser, die na 50 jaar lid te zijn nog even intensief betrokken is met de activiteiten, én met de prestaties van Viviane Swaans, een stil, hardwerkend bestuurslid sinds 1977
7. Canteclaer met de prestaties van Annie Ieven, dirigente en drijvende kracht achter het zangkoor, én met de prestaties van Gust, Jack Kennis, Gerard Kennis, Bon van de Putte, Stefaan Otten, Céline Nietvelt en Anneke der Kinderen, die alle 7 voor meer dan 50 jaar vaste koorleden zijn. Zij "leven" allen voor "hun" koor.
8. Heemkundige Kring KLT met de prestatie van Emiel Hermans, bestuurslid sinds 1982 en geëngageerd medewerker.

9. KWB Lichtaart met de prestaties van Frank Van den Schoor, medeorganisator van activiteiten binnenin de vereniging, én met de prestaties van Dirk Van Soom, de ondervoorzitter die jarenlang vereniging overstijgende inspanningen leverde.
10. Kemp'ner Musikanten met de prestatie van Jan Eykens, bestuurslid, muzikant en steunpilaar van de vereniging.

11. Femma Kasterlee met de prestatie die de organisatie geleverd heeft in het organiseren van een ludieke lezing met Els de Schepper waarin humor en relativering aan bod kwamen.
12. Fotoclub Flits 80 met de prestatie van Paul Nuyts, die de vereniging in 1980 mede heeft opgericht en nog steeds een leermeester en inspiratiebron is voor nieuwelingen.

13. Landelijke Gilde Kasterlee met de prestaties van Jef Van de Perre, de drijvende kracht van de vereniging die als geen ander mensen kan mobiliseren en activiteiten op poten kan zetten.
14. Ferm Kasterlee met de prestatie van Ida Van de Perre. Ze is al 40 jaar bestuurslid, waarvan 22 jaar voorzitster. Ida wordt in de bloemetjes gezet omdat ze anderen motiveert en steeds positief blijft.

Schepen van cultuur, Guy Van de Perre is opgetogen: "Voor sommige uitverkorenen was de verrassing enorm groot. Zij waren immers niet op de hoogte van hun kandidatuur maar uiteraard wel opgetogen met de extra appreciatie."