U bent hier

Lokaal bestuur Kasterlee steunt LRV Lichtaart met €125.000 voor nieuwe ruiterlokalen Dressenstraat

Kasterlee
27.12.2017 - 12.11u
Door: Herman Gezelle

In de gemeentelijke begroting 2018 die vorige week met ruime meerderheid (18/25 stemmen) door de gemeenteraad werd goedgekeurd, staat onder meer een projectsubsidie voor LRV Lichtaart.

Deze ruiter-en ponyclub wil haar infrastructuur aan de oefenterreinen in de Dressenstraat uitbreiden en moderniseren. Zo plannen de ruiters van Lichtaart een nieuwe kantine en een ruime opbergplaats voor het clubmateriaal.

"De stedenbouwkundige vergunning voor deze werken werd recent afgeleverd zodat LRV Lichtaart nu effectief de mouwen kan opstropen om zijn project te realiseren," zegt burgemeester Ward Kennes.

"De afgelopen jaren hebben we met deze subsidie voor zelfbouwers al heel wat clubs in onze gemeente een stevige duw in de rug kunnen geven. De Kastelse Kajak Klub, LRV Kasterlee en Vobako gingen LRV Lichtaart voor.

Zij kregen telkens 125.000 euro voor respectievelijk een clublokaal met opbergruimte voor kajaks, een ruiterhal en een kunstgrasveld," verduidelijkt schepen van sport Walter Van Baelen. Het gaat telkens om verenigingen die zelf de handen mee uit de mouwen steken voor hun bouwproject.

Voorzitter van LRV Lichtaart Melissa Paulussen is erg tevreden met deze beslissing. "Wij hebben een levendige en actieve club die ook heel wat sportieve successen kent. Onze werking draait op vrijwilligers en wij willen hen graag een goede infrastructuur bieden om hun sport te beoefenen.

Onze huidige kantine is aan vernieuwing toe en we hebben nood aan een ruime opslagplaats voor al ons materiaal. We denken al enkele jaren aan een nieuwbouw, de gemeentelijke steun is het laatste puzzelstuk om er in 2018 ook effectief werk van te maken."

LRV De Kempenridders Lichtaart werd opgericht in 1946. In 1996 werd naast de ruiterafdeling ook een ponyclub opgericht. De club bestaat uit meer dan 100 leden, een groep van ruiters, ponyruiters, wandelruiters, supporters en sympathisanten. Naast wedstrijden groepsdressuur, individuele dressuur, hindernisspringen en eventing, is er bij de Kempenridders ook plaats voor tal van nevenactiviteiten, zoals o.a. de organisatie van Achterleekermis.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto